Göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer?

Kaburga ağrısı olarak tanımlanan göğüs kafesinin bulunduğu bölgedeki ağrılar bazen bir sağlık sorununun belirtisi olabilir.. Bazen kalp ve akciğer hastalıklarından kaynaklı ağrılar kaburga ağrısı zannedilebilir..

Ekleme: 03.09.2023 10:21:10 / Güncelleme: 03.09.2023 10:22:46 / Sağlık
Destek için 

Göğüs kafesi ağrıları göğsün alt kısmında bazen tek bazen çift taraflı olarak görülür. Bazen sebebi ani hareket, zorlama, kırık, kas ağrısı olabilir. Ancak bazen de bu ağrılar son derece ciddi sebeplere bağlıdır. Eğer ağrı darbe ve yaralanmadan sonra geliştiyse şiddetlidir ve tedavisi kolaydır ancak bazı durumlarda başka rahatsızlıkların belirtisidir...

Göğüs kafesi ağrısı hareket halinde ortaya çıkıyorsa örneğin spor yaparken, zorlayıcı hareketler sonrasında çoğunlukla bu tür ağrılar birkaç gün sonra geçer. İyileşme olmaması durumunda derhal sağlık kuruluşuna görünülmelidir.

Kalp, akciğer, dalak, pankreas, böbrek, mide gibi organlarda meydana gelen bir rahatsızlık, enfeksiyon çevre organlara da yayılabilir, göğüs kafesinde ağrı meydana getirebilir.  Çoğunlukla söz konusu bölgede gelen ağrılar; Akciğer spazmı, kaburga kırığı, yaralanma, kaburgadaki iltihaplanma, kas spazmı, bazı kemik rahatsızlıkları kaynaklıdır. 

GÖĞÜS KAFESİ AĞRISI NASIL GEÇER?

Kas spazmı, darbelere bağlı ağrılarda soğuk kompres yapılabilir. Ağrı kesici ilaçlar da tedavide kullanılır. Ancak ağrı birkaç günde geçmiyorsa muhakkak bir doktora görünülmelidir. Kimi zaman korse tedavisi uygulanır. Kırık, osteoporoza bağlı ağrılarda cerrahi işlem gerekmektedir.  Bazen kalsiyum takviyeleri ve uzman kontrolünde bir beslenme sistemi uygulanır. 

Karabiber- bal karışımının ağrıya iyi geldiği belirtilmektedir. . 1 tatlı kaşığı bal ile  1 çay kaşığı karabiber karıştırılarak bir macun haline getirilir ve  sabah akşam tüketebilir. 

Etiketler: