HÜDA PAR Gençlik Kolları Genel Başkanı Er, Cizre'de gençlerle buluştu

HÜDA PAR Gençlik kolları Genel Başkanı Hamdullah Er, Şırnak'ın Cizre ilçesinde "Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" temasıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldiği gençlere konuşan Er, gençlerin yönelttiği sorulara da cevap verdi

Ekleme: 01.09.2023 16:45:14 / Güncelleme: 01.09.2023 22:27:17 / Röportaj / Şırnak Haberleri
Destek için 

Bir dizi ziyaret ve çalışmalar için Şırnak'a gelen Er, Cizre HÜDA PAR Gençlik Kolları tarafından hazırlanan programa katılarak gençlerle buluştu.

"Parklarda Umudu Yeşertiyoruz" temasıyla İsmail Ebul-İz el Cezeri Parkı'nda Şırnak, İdil, Silopi ve Cizre'den gelen gençlerle buluşan Er, parti politikalarını ve HÜDA PAR'ın gençlere bakış açısını anlattı.

"Gençlerimizin sorunlarını ve sıkıntılarına sahip çıkacağız"

Kamuya açık alanların ifsat çalışmalarının, ahlaksızlık sergileyenlerin mekânı haline geldiğini belirten Hamdullah Er, "Hür Gençlik olarak özellikle ağustos ayının ortalarından eylülün ayının ortalarına kadar bir ay boyunca 'Parklarda Umudu Yeşertiyoruz' temasıyla etkinlikler düzenliyoruz. Özellikle parkları ve bu mekânları seçmemizdeki en temel gayemiz, kamuya açık alanların, parkların özellikle ifsat çalışmalarının, ahlaksızlık sergileyenlerin mekânı haline gelmiş durumda. Bizler Hür Gençlik olarak, Müslüman kimliğimizi her zaman, her zeminde, her mekân ve şartta ortaya koymakla mükellefiz. İslami duruşumuzu parklara götürebilmek, ortaya koyabilmek ve sergilemeyebilmek adına özellikle bu etkinlikleri düzenliyoruz. Bu yılki temamız 'Parklarda Umudu Yeşertiyoruz'." ifadelerini kullandı.

Ülke olarak çok ciddi bir süreçten geçildiğine dikkatleri çeken Er, "Ekonomik olarak çok ciddi bir kriz yaşıyoruz. Bu krizin etkilenenleri arasında gençler de var. Maalesef ki gençler çok ciddi bir şekilde etkileniyor. Bugün Şırnak ve Cizre'de gençlerimizle buluştuk. Şırnak'taki gençler bu kriz ortamının en büyük mağdurlarından bir tanesi. Bu bölgeler biraz daha mahrumiyet bölgeleri olmuş durumda. Buraların sahip çıkanı açıkçası olmamış bugüne kadar. HÜDA PAR olarak bizler 4 tane vekilimizle Hatay'dan Sinop'a, Edirne'den Kars'a kadar bütün memleketin vekilleri olduğumuz gibi, Şırnak'ın Cizre'nin, Mardin'in, Diyarbakır'ın, Batman'ın, Denizli'nin, İzmir'in, Manisa'nın, Aydın'ın, Trabzon'un, Samsun'un ve her tarafın vekilleri olarak inşallah en iyi şekilde buralara hizmet götüreceğiz. Halkımızın sorunlarına ve sıkıntılarına sahip çıkacaklardır." dedi.

"Müslüman kadının örtüsüne yönelik yapılan alçaklıklara karşı duracağız"

İslam'a yapılan saldırılara karşı Müslüman izzetle karşı duracaklarını aktaran Er, "Bizler de parklarda gençlerin sorunlarını konuşuyoruz. Sorunlarını, problemlerini gündeme getirip bu sorunların çözüm yollarını hep birlikte tartışıyoruz. Bunları yaparken de İslami bir çerçevede, İslami bir çizgide yapmaya gayret ediyoruz. Evet, ortamlar şu an belki teşhirciliğin, kamuya açık alanlarda özellikle ahlaksızlıkların sergilendiği ortamlar haline gelmiş olabilir. Özellikle metrolarda, tramvaylarda, trenlerde, toplu taşıma araçlarında bilhassa Müslüman kadına yönelik saldırıların da olduğu bir dönemde, Müslüman izzetini kuşanarak buralarda herhangi bir ahlaksızlığa karşı özellikle Müslüman kadının örtüsüne yönelik yapılan alçaklıklara karşı duracağımızı da burada, bu parklardaki duruşumuzla ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.

İslam'a düşmanlık yapanlara karşı Müslümanların değerleriyle, inancıyla bu memlekette var olmaya devam edeceğini deklare eden Er, "Bugün Fransa'da peçe yasaktır, başörtüsü yasaktır. Hindistan'da Müslüman olmak yasaktır. Müslüman düşmanlığı yapmak istiyorlarsa, İslam düşmanlığı yapmak istiyorlarsa buralara gidebilirler. Buraları kendileri için yurt edinebilirler. Biz bu memleketin her bir karışında şehit kanı döken Müslümanlar olarak, kendi inancı doğrultusunda burada var olacağız, burada yaşayacağız inşallah. Değerlerimizle, inancımızla var olarak zamana ve mekâna ruhumuzu giydirmeye devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kullandı.

Son olarak Er, "Bugün de Cizre Gençlik Kolları Başkanlığımızın düzenlediği bir programda bir araya geldik. Bu şuurla, bu bilinçle bir araya geldik inşallah. Bundan sonraki programlarımıza da bu şuuru, bu bilinci diri tutmaya çalışacağız. Sizin aracılığınızla da bundan sonra yapacağımız bütün etkinliklere, özellikle bu hassasiyetleri taşıyan bu duyarlılığa sahip bütün genç arkadaşlarımızı bekliyoruz." dedi. (İLKHA)