Bursa Balık Hali Başkanı Sidal: Bu yıl bereketli bir sezon umuyoruz

Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle bitti. Balıkçılar 4 buçuk aylık aranın ardından yeniden "Vira Bismillah" diyerek av sezonuna başladılar. Bu yıl bereketli bir sezon beklediklerini belirten Bursa Balık Hali Başkanı Ziya Sidal, bu yıl balıkta bolluk ve bereket olduğunu belirtti.

Ekleme: 01.09.2023 12:40:08 / Güncelleme: 01.09.2023 12:43:44 / Röportaj / Bursa Haberleri
Destek için 

Türkiye, uzun sahil şeridi, yaygın iç suları ve nehirleriyle önemli balıkçılık kaynaklarına sahip olmasının yanında su ürünleri yetiştiriciliğinde de ön plana çıkıyor.

Geçen yıl bolca yakalanan palamudun yerine bu yıl, denizden bolca hamsi, istavrit ve çinekop çıkması bekleniyor.

Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan'da başlayan yasak dönemi dün gece itibariyle sona erdi.

Mavi sularla buluşmak için hasretle bekleyen balıkçılar,  gece sulara açılarak "Vira Bismillah" diyerek sezonu açtılar.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Bursa Balık Hali Başkanı Ziya Sidal, balığın bol olduğu zaman ucuzlayacağını belirterek, ekim ayından sonra balık fiyatlarının düşeceğini söyledi.

"Bereketli bir sezon geçireceğiz"

Bursa Balık Hali Başkanı Ziya Sidal

Balık sezonun açıldığını söyleyen Sidal, "Balık satış sezonumuz başladı. Bu yıl bereketli bir sezon geçireceğiz. Hamsi bu sene boldur. Hamsi ve istavrit çeşitlerimiz çoktur. Ama palamut biraz kısıtlıdır. Allah'ın izniyle bu yıl balıkta bolluk ve bereket vardır. Maliyetler bu yıl yüksektir. Geçen yıl mazot 15 TL'ydi bu sene 40 TL oldu. Köpük maliyeti 20 TL'den 50 TL' ye yükseldi. Maliyetler üç dört kat yükseldi." dedi.

"Balık bol olduğu zaman ucuzlayacaktır"

Bu bu yıl balık fiyatlarının geçen yıla oranla biraz pahalı olacağını belirten Sidal, "Balık bol olduğu zaman ucuzlayacaktır. Halkta ucuz bir maliyetle alıp tüketecektir. Şuanda hamsiler dağınıktır. Ekim ayından sonra balıklar daha bol ve ucuz olacaktır.  Hamsi istavrit, sardalye, çinekop ve nilüfer bu sene denizimiz güzel olduğu için bol olacaktır." diye konuştu. (İLKHA)