Heniyye, Libya hükümetinin siyonist rejim karşıtı tutumunu takdir etti

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El-Menfi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Libya halkı ve hükümetinin siyonist işgal rejimiyle normalleşme karşısındaki tutumunu takdir ettiğini belirtti.

Ekleme: 01.09.2023 12:30:04 / Güncelleme: 01.09.2023 12:31:03 / Dünya
Destek için 

Hamas lideri Heniyye, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed El-Menfi'yle yaptığı görüşmede, siyonist işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi karşısındaki tutumundan dolayı Libya halkını ve hükümetini tebrik ettiğini dile getirdi.

Filistin halkına ve direnişine verdiği destekten dolayı Libya halkının sergilediği tavrı takdir ettiklerini dile getiren Heniyye, söz konusu tavrın Filistin halkının siyonist rejim karşısında sürdürdüğü mücadele için de bir dayanak oluşturduğunu ifade etti.

İtalya'da siyonist işgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanı Eli Cohen'le görüşme yaptığına dair haberler sebebiyle halktan gelen sert tepkiler ve protestolar üzerine Libya Dışişleri Bakanı Necla Menguş, Başbakan Abdülhamid Dibeybe tarafından görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Menguş'un işgal rejiminin sözde Dışişleri Bakanıyla görüşme yapmasına Libya halkının yanı sıra Filistin halkı da sert tepki göstermişti.

Hamas, konuyla ilgili açıklamasında Libya hükümetinin Dışişleri Bakanı Necla Menguş'u, işgal rejimi dışişleri bakanıyla görüşmesi sebebiyle görevden almasını ve hakkında soruşturma başlatmasını takdir ettiğini dile getirmişti.

(İLKHA)