Kuru öksürük nasıl geçer?

Ilık su, bitki çayı ya da sıcak içecekler tüketmek öksürüğe neden olan bölgeyi ıslak ve sıcak tutarak kuru öksürüğün azalmasına ve oluşan ağrının giderilmesine, buhar solumak da boğazın nemlenmesine yardımcı olduğu bildirildi.

Ekleme: 31.08.2023 17:15:04 / Güncelleme: 31.08.2023 17:26:32 / Sağlık
Destek için 

Öksürük, başladı mı kolay kolay geçmeyen, zaman zaman insanın krize bile girmesine neden olan önemli bir sağlık sorunu olduğu biliniyor.

Öksürük krizlerinden kurtulabilmek için özellikle bitkilerden yararlanmak gerektiği ifade ediliyor.

Kuru öksürüğü rahatlatmak için kullanılabilecek besinler ise şöyle:

Bal: 1 yaşından büyük bebekler, çocuklar ve yetişkinler için kuru öksürük semptomlarını hafifletmede kullanılan bir gıda baldır. Fakat bal kullanımı özellikle çocuklarda ve bebeklerde kullanılmadan önce bir doktora danışmak gerekir. Kuru öksürük için bal direkt tüketilebileceği gibi bitki çaylarına ya da ılık suya karıştırılarak da tüketilebilir.

Zerdeçal: Zerdeçal kuru öksürüğün artmasına neden olan boğaz tahrişinin giderilmesine yardımcı olur. Zerdeçal çay olarak tüketilebileceği gibi meyve sularına eklenerek de tüketilebilir.

Zencefil: Özellikle soyulmuş zencefil kökünün ılık suda bekletilmesi ve bu suyun bal eklenerek tüketilmesi kuru öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olabilir.

Nane: Mentol içeriği sayesinde nane çayı ya da nane pastili tüketmek boğazda bulunan sinir uçlarının ağrıyı algılamasını azaltabilir ve öksürme refleksinin giderilmesine yardımcı olur.

Hava Nemlendiricisi Kullanmak: Kuru öksürüğü şiddetlendiren etkenlerden biri de havanın kurumasıdır. Havayı bir nemlendirici cihaz ile nemlendirmek nefes alırken rahatlama sağlayarak kuru öksürüğü azaltabilir.

Sıvı Tüketmek: Ilık su, bitki çayı ya da sıcak içecekler tüketmek öksürüğe neden olan bölgeyi ıslak ve sıcak tutarak kuru öksürüğün azalmasına ve oluşan ağrının giderilmesine yardımcı olur.

Buhar Solumak: Havayı nemlendirmek gibi buhar solumak da boğazın nemlenmesine yardımcı olur. Kaynar su dolu bir kap üzerine havlu sermek ve gelen buharlı havayı solumak hava yollarını nemlendirerek öksürüğün şiddetini azaltmaya yardımcı olur.