Bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?

Anne adayları hamilelik sürecinde bebeklerinin sağlığını yakından takip ediyor. Bunun için en etkili yöntem ultrason. Gebelik kesesi ancak gebeliğin 5. Haftasında görülebiliyor..

Ekleme: 31.08.2023 16:20:33 / Güncelleme: 31.08.2023 16:20:33 / Güncel
Destek için 

Anne adayları hamileliklerinin ilk aylarından itibaren bebeklerinin sağlık durumunu ultrason aracılığıyla takip ediyor. Gebelik kesesi ancak gebeliğin 5. Haftasında görülebiliyor. Peki bebeğin kalp atışları ne zaman duyulur?

BEBEĞİN KALP ATIŞI NE ZAMAN DUYULUR? 

Anne babalar kendileri için dünyanın en güzel seslerinden  bir tanesi olan bebeklerinin kalp atışlarını sabırsızlıkla bekliyor. Ancak hamilelik sürecinde anne adayının yaşayacağı stres bebeği etkileyebilir ve bebeğin kalp atışlarına yansıyabilir. Bu yüzden anne adayının hamilelik sürecini sakin geçirmesi önemlidir. 

Riskli hamilelikte  5. haftada bebeğin kalp atışlarının dinlenebilmesi için, transvajinal ultrason yapılır. Bebeklerin kalp atışları genellikle hamileliğin 6. haftasında duyulabilir. Bazen süreç uzar ve 7. haftayı bulur. Bebeklerin kalp atışları en rahat 8. aydan sonra dinlenebilmektedir. 

Etiketler: