TEKNOFEST üniversite yarışmacıları: Maddi ve manevi desteğe ihtiyacımız var

TEKNOFEST Ankara’ya Türkiye’nin bir çok şehrinden katılım gösteren üniversite öğrencilerinin yaptığı çalışmalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Ekleme: 31.08.2023 15:09:23 / Güncelleme: 31.08.2023 15:10:46 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Ankara’da ilk defa düzenlenen ve 5 gün sürecek olan TEKNOFEST Ankara etkinliği, yoğun bir katılımla ikinci gününde de devam ediyor.

3 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek olan TEKNOFEST festivalinde Türkiye’nin bir çok şehrinden gelen üniversiteli öğrenciler hünerlerini sergiliyor.

TEKNOFEST’e katıldıkları projeler hakkında İLKHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan üniversiteli öğrenciler, projeleri yaparken çektikleri sıkıntıların başında maddi sorunlar olduğunu söylediler.

"Takım olarak yaptığımız projede, en büyük sorunumuz maliyet oldu"

Toprak Tan Kollu

ODTÜ Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Toprak Tan Kollu, "Kendi okulumda bulunan toplulukta takım kaptanlığı yapıyorum. Yaptığım çalışmada hem mühendislik öğrenci olmam hem de kendimizi geliştirmek amacıyla bu projeyi yapma isteğimiz oldu. Motor sporlarına olan ilgimizle bu alana girmek istedik. Takım olarak yaptığımız projede, en büyük sorunumuz maliyet oldu. Motor sporları ülkemizde henüz tam gelişemediği için maliyetler fazla oluyor. İnsanlar bu kadar maliyeti mantıklı bulmuyor. O yüzden sponsorluklarda ve sponsorların değerleri konusunda bazen ihtiyaçlarımızı karşılamakta zorluklar yaşıyoruz. Daha fazla sponsor bulursak daha fazla ileri gidebiliriz. Ama maalesef motor sporlarına gereken değer gösterilemiyor. Formula 1’in en büyük takımları buradan kendilerine mühendis kapmaya çalışıyorlar. Türkiye’de önemi fazla bilinmiyor. Aslında savunma sanayi gibi yüksek teknoloji bir sektörle aynı kategoride yer alıyoruz. En yüksek teknoloji ile çalışıyoruz." dedi.

"Maddi ve manevi desteğe çok ihtiyacımız var"

Birant Toktamış

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Birant Toktamış, "Üniversitemizde bulunan topluluğumuzla yaptığımız bir araç ile buraya katıldık. Bu arabayı yapmamızda tek sebep mühendislik açısından kendimizi geliştirmek oldu. Hali hazırda 3 tane arabamız var. Araçlarımızın hepsi elektrikli araçlardır. Kullandığımız koltuk haricinde hepsi milli ve yerli ürünlerdir. Tasarım ve yapımı kendimize aittir. Bu projeleri yaparken genel olarak maddi problemler yaşadık. Üniversite ve sponsorlarımız bize çok destekte bulundular. Bu tür araçları yapmak gerçekten zor işler. Çalışma saatlerimiz; sabahımız gecemiz bir oldu. Bunun gibi zorluklar çektik ama başardık. Herkesten hem maddi hem de manevi destek olmalarını istemekteyiz. Maddi ve manevi desteğe çok ihtiyacımız var." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İlgili Galeriler