Şırnak’ta hafizeler taç giydi

Şırnak İl Müftülüğü tarafından 2022-2023 yıllarında hafızlıklarını ikmal eden hafizeler için icazet merasimi düzenlendi.

Ekleme: 31.08.2023 14:15:04 / Güncelleme: 31.08.2023 14:15:04 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak İl Müftülüğüne bağlı Mehmet Emin Acar Yatılı Hafızlık Kız Kur’an Kursunda 2022-2023 yıllarında hafızlıklarını ikmal eden hafizeler için icazet merasimi düzenlendi.

Geylani camisinde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim’in tilaveti ile başladı.

Daha sonra hafızların takdimi ile başlayan program ilahi dinletisi, hafızların şiir okuması, slayt ve oyun gösterileri, taç merasimi ile devam etti.

Program hatim duası ile sona erdi.

Merasime İl Müftüsü Ahmet Dilek, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar, Din Hizmetleri Uzmanı Muhammed Tuncer, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar katıldı.

Merasimde konuşan İl Müftüsü Ahmet Dilek, "Öncelikle evlatlarını bu kutlu yolculuğa yönlendiren ve her zaman destek veren aileleri tebrik ederim. Sonra bu kutlu yolculukta bıkmadan usanmadan yıllarca emek sarf eden öğrencileri tebrik ederim. Bu zorlu süreci şimdilik atlattılar. Bizim de onlara duamız, bir ömür boyu Kur'an'ı yaşamı hayatlarında devam ettirmelerini Cenabı Haktan niyaz ediyoruz. Kuran-ı Kerim’i ezberlemek en geç 2-3 yıl sürüyor. Ama muhafazası ömür boyu sürüyor. En önemlisi de hayatımıza tatbik etmektir. Böyle olursa ancak zihinlerimizde, beyinlerimizde ve yüreğimizde kalabiliyor. Dolayısıyla Hafizelerimizi önce tebrik ediyoruz sonra da bu konuda tembih ediyoruz. Ömürlerinin sonuna kadar Yüce Kitabımızı muhafaza etmelerini tembih ediyoruz. Aynı zamanda bu tür programlar da yeni yetişen, hafızlığa adım atan, devam ettiren evlatlarımıza da örnek ve teşvik oluyor." ifadelerini kullandı.

Dilek, "Hafızlıklarında emeği geçen, onların hafız olmalarına vesile olan ve bugünlere hazırlayan hocalarımı da tebrik ediyorum. Çünkü onlar da öğrencilerimizin başında 24 saat bekleyip her sorun ve sıkıntılarında yanlarında oluyorlar. Gece gündüz demeden onlarla vakit geçiriyorlar. Allah onlardan razı olsun. Allah emeklerini zayi etmesin." dedi.

Müftü Dilek’in konuşmasının ardından hafizelere çeşitli hediyeler takdim edildi. (İLKHA)