Çocuğun ateşi evde nasıl düşürülür?

Özellikle çocuklarda sık sık meydana gelen ateş ebeveynleri endişelendiriyor. Mevsim geçişlerinde hava değişikliği nedeniyle düşen bağışıklık hastalığa neden oluyor. Hastalığın ilk belirtisi de ateş oluyor.

Ekleme: 31.08.2023 12:03:19 / Güncelleme: 31.08.2023 12:03:19 / Sağlık
Destek için 

Özellikle çocuklarda beraberinde halsizliği de getiren ateş kimi zaman tehlikeli olabilmektedir. Özellikle  41,5°C ve üstü ateş son derece tehlikeli ve uzman desteği gerektirmektedir. 38 -38,5 derece ateş normal kabul edilmektedir.

Çocuğunuzun  ateşi ,  38-39 derecelerdeyse evde de müdahale edebilirsiniz;

-Çocuğunuza bol su içirin

Ateş nedeniyle meydana gelen terleme vücudun su kaybetmesine neden olur. Su kaybını engellemek için çocuğunuza bol su ve sulu meyveler verin. 

-İnce kıyafetler giydirin ve üzerini örtmesine izin vermeyin

Kalın ve fazla kıyafet çocuğun vücut ısısının artmasına neden olur. Ateşi yükseldiğinde ince kıyafetler giydirerek vücut ısısının artmasına engel olabilirsiniz. 

-C vitamini içiren meyveler yedirin

C vitamini içeren ve sulu meyveler enerji verir ve ateşinizin düşmesine yardımcı olur bu nedenle özellikle kivi, kavun, portakal gibi meyveleri tüketebilirsiniz. 

-Ilık suyla duş aldırın

Ateşliyken duş alırken su ne sıcak ne de soğuk olmalı çünkü soğuk su titremeyi de beraberinde getirirken şoka neden olabilir. Sıcak su da ateşin düşmesine yardımcı olmadığı gibi vücut sıcaklığını artırır

-Islak bezle kompres

Anne yöntemi olarak bilinen nemli ya da ıslak bezle alın bölgesine kompres ateşin düşmesine fayda sağlar. 

BEBEKLERDE ATEŞ NASIL DÜŞÜRÜLÜR?

Bebeklerde  yetişkinlerden farklı olarak koltuk altından ölçülen ateşin 37.5; kulak ve makattan ölçülen ateşin 37.8 üzerinde olması yüksek olarak kabul edilir. 37.5 derecenin üzerindeyse uzmana görünmelisiniz. Bunun altındaki ateşlerde ılık suyla duş aldırmak gibi yöntemlerle yada bebekleri için ateş düşürücü ilaçlarla ateşi düşürmeye çalışabilirsiniz. 

 

 

Etiketler: