KYK burs başvurusu 2023 ne zaman başlıyor?

YKS sonuçlarının ardından 27 Temmuz 2023'ta başlayan tercih süreci 8 Ağustos'ta sona ermiş, yerleştirme sonuçları 19 Ağustos'ta açıklanmıştı. Sonuçlarının ardından üniversiteye yerleşen binlerce öğrenci KYK burs başvurusunun ne zaman başlayacağını araştırmaya koyuldu..

Ekleme: 31.08.2023 09:36:56 / Güncelleme: 31.08.2023 09:36:56 / Güncel
Destek için 

Üniversiteye yerleşen binlerce öğrenci için burs ve öğrenim başvurusu için geri sayım başladı. Geçtiğimiz günlerde  Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilere sağlanan yurt başvuru işlemlerinin başladığını duyurmuştu. Özellikle şehir dışındaki üniversitelere yerleşen öğrenciler yurt başvurusunun yanı sıra burs ve öğrenim kredisi başvurularının ne zaman başlayacağını merakla takip ediyor. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu aracılığıyla gelir durumuna göre değerlendirildiği öğrencilere burs, burs verilmeyenlere ise kredi desteği sağlıyor.  KYK burs başvuruları internet üzerinden alınıyor. Birinci ve ikinci öğretimde okuyan öğrenciler burs başvurusu yapabilirler. 

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK yurt başvuruları başladı ancak KYK burs  başvurularının ne zaman başlayacağı henüz netleşmedi. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri 15-17 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmişti. Bu yıl da başvuruların Kasım ayı içerisinde alınması bekleniyor. 

Öğrenciler KYK burs başvurusunda bulunken  aynı anda kredi için de müracaat etmiş olurlar. Burs yada öğrenim kredisi verileceğine ilişkin karara ailenin ekonomik durumuna göre kurum karar vermektedir.

Burs alınımında öncelikli grup; şehit yakını,  Gazi çocukları,  %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilenler, anne ve babası vefat etmiş olanlar lise ve dengi eğitimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar, amatör milli sporcu öğrencilerdir.

KYK BURSU NE KADAR? 

Bu yıl başında yapılan artış ile beraber KYK burs ücreti 1.250 TL olarak açıklandı. 

Etiketler: