Ehliyet için gerekli belgeler

İlk kez sürücü belgesi çıkaracaklar için gerekli adımlar olan randevu, istenen gerekli belgelerin ibraz edilmesi ve yeni ehliyetin teslim süreçleri hakkında bazı değişiklikler yapıldı.

Ekleme: 31.08.2023 09:20:04 / Güncelleme: 31.08.2023 09:22:58 / Güncel
Destek için 

Yapılan güncelleme ile birlikte ehliyet konusunda yapılan köklü değişiklikler ve yeni ehliyet çıkarabilmek için gerekli adımlar olan randevu, istenen gerekli belgelerin ibraz edilmesi ve yeni ehliyetin teslim süreçleri hakkında değişiklik yapıldı.

Kayıt için gerekli olan belgeler

  • Nüfus Cüzdanı
  • 2 Biometrik Fotoğraf
  • Öğrenim Durum Belgesi (E-Devlet üzerinden alabilirsiniz)
  • Sağlık Raporu(Aile Hekiminizden alabilirsiniz)
  • Adli Sicil Kaydı(E-devlet üzerinden alabilirsiniz)
  • Kan Grubu Kartı

Yeni ehliyetlerde 17 sınıf var ve 5 veya 10 sene için geçerliler. Ehliyetiniz yoksa ve ilk kez çıkaracaksanız ehliyet fiyatlarına yeni yıl zammıyla birlikte 2023 Ehliyet yenileme ücreti;B sınıfı – Harç Ücreti 2.489,90 TLA sınıfı – Harç ücreti 827, 70 TLB1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı– 4.923,7 TL ehliyet harcı alınır. Buna ek olarak değerli kağıt bedeli 624 TL ve Vakıf Payı 145 TL olarak yapılır.

Ehliyet yenileme için gerekli belgeler

Ehliyet yenileme için gerekli evraklar; kimlik belgesi (nüfus cüzdanı ya da pasaport), sürücü sağlık raporu, anlaşmalı bankalara yatırılacak harç ücreti makbuzu, eski sürücü belgesi, kan grubunu gösteren belge, 1 adet biyometrik fotoğraf (6 aydan eski olmaması önemlidir) ve adli sicil belgesidir.

Harç ödemelerini online olarak internet sitelerinden, mobil uygulamalardan, ATM ve anlaşmalı banka şubelerinden yapabilirsiniz. Ödemeler belirlenen devlet ve özel bankalar, PTT, Emniyet ve Maliye üzerinden de yapılabilir. Ödediğiniz bedelin küçük bir miktarı Polis Vakfı hizmet bedeli, büyük kısmı da Değerli Kâğıt Bedeli olarak iki kalemde alınmaktadır.

Yeni ehliyet ne zaman ve nasıl teslim edilir?

Bütün işlemler tamamlandıktan sonra yeni uygulamaya göre artık ehliyetler tek merkezden basıldığından dolayı, basım işlemi gerçekleştikten sonraki 15 gün içerisinde adresinize kargo ile teslim edilecektir. (İLKHA)