İdilliler, Ziraat Fakültesinin Şırnak Üniversitesine taşınma kararına itiraz etti

Şırnak'ın İdil ilçesinde bulunan ziraat fakültesinin merkez üniversiteye taşınma kararı sonrası İdilliler tarafından kararın durdurulması için basın açıklaması yapıldı.

Ekleme: 30.08.2023 11:20:06 / Güncelleme: 30.08.2023 11:25:54 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak İdilde kurulan ve 12 yıldır eğitim veren Ziraat Fakültesi'nin, Şırnak Üniversitesine taşınacağının duyurulması üzerine İdilliler alınan kararın durdurulması için basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasından sonra Ziraat Fakültesine yürüyen kalabalık grup, fakülte duvarına "fakülteme dokunma" brandası asarak tepki gösterdi.

Basın açıklamasını Ziraat Odası Başkanı Ahmet Yağar okudu.

Yağar, "Fakültenin İdil'den kaldırılması İdil halkına yapılan bir ihanettir, zulümdür." ifadelerini kullandı.

Yağar, "Değerli idil halkı, Şırnak Üniversitesinin İdil'de bulunan Ziraat Fakültesi 12 yıldır eğitimine devam etmektedir. Ancak bu fakültenin İdil'de kurulmasına hazmedemeyen bazı kesimler her yıl Şırnak'a taşınması için sistematik bir şekilde çalışmaktadırlar. Üniversitelerin bilime dayalı projeler yapması gerekirken buna yönelik bir çalışması bulunmayan Şırnak Üniversitesi yönetimi İdil'de bulunan Ziraat Fakültesi ile uğraşmaktadırlar. Şırnak Üniversitesi fakülteler arasında her yıl tercihlerde kontenjanları ful çeken Ziraat Fakültesi'ne ve İdil'e olan hasmınız nedir?. İdil Ziraat Fakültesi'nin taşınması İdil halkına yapılan bir ihanettir, zulümdür. İdil halkı, esnafı, çiftçisi, eğitimcisi, siyasetçisiyle, İdil'de bulunan Ziraat Fakültesi camiası, STK, Muhtarlarımızla kaldırma kararına en olgun ve sert tepkileri için çağrıda bulunuyoruz. Tüm siyasi ve akil adamların bu yanlış kararın geri alınması için gerekli tüm adımları atmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Şırnak Üniversitesine çağrıda bulunan Yağar, "İdil Ziraat Fakültesi'nin taşınması ile ilgili alınan senato kararının derhal durdurulması için tüm kamuoyuna ve basın huzurunda ilan ediyoruz ki alınan bu yanlış karar iptal edilene kadar mücadelemiz devam edecektir. Şırnak'ın tüm siyasi aktörlerine ve milletvekillerine çağrımızdır, yıllardır İdil'de kurulan Ziraat Fakültesine sahip çıkmalarını, fiziki şartlarının iyileştirilmesi, 2024 yılı yatırım programına alınması ile ilgili gerekli girişimlerin derhal yapılması talebimizdir. İdilimizin yetiştirdiği tek bilim adamı olan Şırnak Üniversitesi Rektörü rahmetli Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas'ın ilçemize kazandırdığı bu Ziraat Fakültesi'ne sahip çıkmak başta burada toplananlar olmak üzere bütün İdillilerin görevidir. O yüzden diyoruz ki fakülteme dokunma." dedi.

Basın açıklamasına HÜDA PAR, ve diğer siyasi parti ilçe başkanları, Belde belediye başkanları, Ziraat odası başkanı, Esnaf sanatkârlar odası başkanı, STK temsilcileri ve İdil halkı katıldı. (İLKHA)