Çocuk gelişimi nedir, mezunları ne iş yapar?

Çocuk gelişimi; bireylerin doğumundan ergenlik dönemine kadar geçen süre olarak adlandırılır. Bu süreçte çocuğun hem sağlık hem de eğitim alanında gelişimi çok önemlidir.

Ekleme: 28.08.2023 14:40:05 / Güncelleme: 28.08.2023 14:40:05 / Güncel
Destek için 

Okul öncesi eğitimin başlamasıyla çocuk gelişimi daha da önem kazandı. Özellikle bu bölümde üniversiteye daha rağbet arttı.

Özellikle mesleki açıdan henüz karar vermemiş ancak çocuk eğitimine ilgi duyanların merak ettiği çocuk gelişimi bölümü nedir? Çocuk gelişimi mezunları ne iş yapar? İş imkanları nelerdir? Çok merak edilen soruların başında geliyor.

Sağlıklı ve başarılı bir hayatın temellerinin atılmasına katkı sağlayan bir bölümdür. Her aile çocuğunu önemli ve değerli bulur. Bu değerle çocuğunun hem eğitim hem de sağlık yönünde iyi bir birey olması için ç aba sarf eder.

Çocuk Gelişimi Mezunları Ne İş Yapar?

Çocuk gelişimi mezunlarının çalışma alanları oldukça geniştir. Ailelere çocukları için danışmanlık hizmetinde bulunur. Çocuk ruh sağlığı merkezlerinde danışmanlık hizmeti sunar. Resmi kreşler, yuvalar ve okul öncesi eğitim kurumlarında görevini yapar. Engelli bireyler için hizmet verir.

Çocuk gelişimi bölümü iş imkanları geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu bölümden mezun olan kişilerin hizmet verebileceği pek çok alan bulunmaktadır.