Hacc'a giden yaşlı adamdan iki aydır haber alınamıyor

Hac farizasını yerine getirmek için mukaddes topraklara giden Şırnaklı Hüsameddin Manya'dan (65) iki aydır haber alınamıyor.

Ekleme: 26.08.2023 17:09:26 / Güncelleme: 26.08.2023 18:01:59 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Şırnak’ın İdil merkez ilçesine bağlı Güzelova Köyü Alataş Mezrası'nda ikamet eden ve hac için 19 Mayıs'ta İstanbul'dan yola çıkan Hüsamettin Manya (65), en son bayram arifesinde Mekke’de Arafat dağına giderken görüldü.  

O günden beri bir daha Hüsamettin Manya’dan haber alamayan ailesi ve yakınları, büyük bir endişe ve umut içinde gelecek bir haber bekliyorlar.

Manya'nın Midyat'taki yeğeni Salih Barış, her türlü arama girişimlerine rağmen amcalarının ne ölüsüne ne de dirisine ulaştıklarını belirterek yardım çağrısında bulundu. 

"Arafat Dağ'ında kafileden ayrılmış ve kaybolmuş"

Salih Barış

Barış, "Hüsamettin Manya benim öz amcamdır. İdil, Güzelova Alataş mezrasında kalıyor. 19 Mayıs 2023'te hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'a gitti.  Arife günü Arafat Dağ'ına çıkarken kafileden ayrılmış ve kaybolmuş. İki aydır bir türlü haber alamıyoruz. Yetkilileri devreye koyduk. Elimizden geldiğince çaba gösterdik. Büyük bir isteğimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan ve Sayın Dışişleri Bakanı'mızdan amcamızın bulunması için bir an önce Arabistan'daki yetkililerle irtibata geçmelerini istiyoruz. Ölü veya diri hiçbir haber alamıyoruz." dedi. 

"Arefe günü kayıp olduğu anlaşıldı" 

Manya'nın eşi ve çocukları başta olmak üzere aile fertlerinin tamamının büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirten Barış, "Bayrama iki gün kala kendisiyle bizzat görüntülü görüştüm. Durumu iyiydi, hasta falan değildi. Zaten herhangi bir hastalığı da yok. Buradayken gayet iyi görünüyordu. Onunla konuştuğumda bana, 'Bayramdan  2-3 gün sonra inşallah süremiz bitiyor, geleceğiz' dedi. Ama biz onu bayramda aradık, ulaşamadık. Belki kalabalıktan dolayı internet çekmiyor, dedik. Otele çıkmışlar. Sonra da bayramın üçüncü günü haberimiz oldu. Arafat Dağı'nda kaybolmuş. Amcamdan o günden bugüne haber alamıyoruz. Öncelikle Suudi Arabistan Cidde'de kalan Türkiye Başkonsolosumuz orada bir şekilde ellerinden gelinceye kadar yardımcı olmaya çalışmışlar. Biraz daha gayret etmesini biraz daha yardımcı olmasını talep ediyorum. Aile gerçekten de perişandır. Ne yapacağımızı ne edeceğimizi bilmiyoruz. Türkiye'de olsaydı belki bir şekilde biz bir şeyi elde edebilirdik ama maalesef farklı ülke olduğu için biz bir şey yapamıyoruz. Biz bir heyeti de oraya gönderdik. 20 günlük oraya gitti ve geldi bir iz yok. Yani büyüklerden tek bir isteğimiz var. Bu amcamızı bir an önce bulup ölü veya diri bize haber verilmesini rica ediyoruz." şeklinde konuştu. 

"Kim onu görürse Allah rızası için bizlere haber versin"

Zeynep Barış

Manya’nın bir diğer yeğeni Zeynep Barış ise, amcasının bulunması için fotoğrafını her  yere yaydıklarını ancak bir haber alamadıklarını belirtti. Barış, "Mekke ve Medine’deki hapishane, hastanelerde aramadık yer bırakmadık ancak şu ana kadar herhangi bir olumlu netice alamadık. Her an müjdeli bir haber bekliyoruz. İlgili olanlardan şimdiden Allah razı olsun." diye belirtti. (İLKHA)