ABD: Uçak füzeyle değil, patlayıcıyla düşürüldü

ABD Savunma Bakanlığı, aralarında Wagner lideri Prigojin'in de bulunduğu 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan özel uçağın karadan havaya füzeyle vurulmadığını belirtti.

Ekleme: 24.08.2023 23:19:10 / Güncelleme: 24.08.2023 23:21:41 / Dünya
Destek için 

ABD istihbaratının ilk değerlendirmesi, Rus paralı asker grubu Wagner lideri Yevgeni Prigojin'in uçağının kasıtlı olarak düşürüldüğü yönünde oldu.

ABD ve Batılı yetkililerinin görüşlerini inceleyen ABD istihbaratının ilk değerlendirmesine göre, Prigojin'in öldüğü uçak kazası, kasıtlı olarak bir patlamadan kaynaklandı.

Associated Press'e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen istihbarat yetkilileri öne sürdükleri patlama hakkında herhangi bir ayrıntı vermedi.

Yetkililerden biri, patlamanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisine "eleştirmenleri susturmaya yönelik uzun siciliyle örtüştüğünü” söyledi.

PENTAGON: KARADAN HAVAYA FÜZE SÖZ KONUSU DEĞİL

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise uçağın karadan havaya füzeyle vurulduğuna dair bir belirti bulunmadığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Pat Ryder, ABD ordusunun Wagher'in patronunu öldüren kazanın "karadan havaya atılan bir füze” sonucu meydana geldiğine dair elinde hiçbir bilgi olmadığını belirterek, böyle bir silahın kullanımına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

euronews
Etiketler: