Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi, kırsal dezavantajlı alanları avantajlı bölgelere dönüştürmeye devam ediyor.
Proje kapsamında Adana ilindeki Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Pozantı, Karaisalı ve Aladağ ilçelerinde küçük işletmelere ceviz soyma, meyve sıkma, salça yapma makinesi ve motorlu tırpan gibi ekipmanlar hibe olarak dağıtıldı. Bu desteklerle tarımsal üretimde refahın artması hedefleniyor.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında müdürlük binasında dağıtım töreni gerçekleştirildi. Törende, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Pozantı, Karaisalı ve Aladağ ilçelerinde, küçük alanlarda bitkisel üretimle ekonomik değer ortaya çıkarmaya çalışan üreticilere ceviz soyma, meyve sıkma, salça yapma makinesi ile motorlu tırpan makinesi dağıtımı yapıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, etkinlikteki konuşmasında projenin rakımı yüksek kırsal ilçelerde uygulandığını belirterek, çiftçilerin ihtiyaç duyduğu alet, ekipman veya yatırım projelerini desteklediklerini kaydetti.
"7 ilçemizde projeyi uyguluyoruz"
İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, projenin uzun sürecek bir proje olduğunu ve rakımı yüksek kırsal ilçelerde uygulandığını belirterek, "7 ilçemizde projeyi uyguluyoruz. Önemli olan çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu alet ekipman veya yatırım projelerini desteklemek. Bireyler yatırımlar kapsamında ahır yapımı, bahçe kurulumu yer alıyor. Alet ekipmanda da sizin tarımsal üretimde ihtiyaç duyduğunuz üzüm sıkma, salça yapma, ceviz soyma makinası, motorlu tırpan sırt pompası, çapa motoru gibi birçok ihtiyacı da bu proje ile karşılamış oluyoruz." dedi.
Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında daha önce de yüzde 70’i hibe olarak 144 adet motorlu çapa makinası, 56 yem kırma ve 16 adet de yem karma makinası dağıtımı yapılmıştı.
Konuşmaların ardından proje kapsamında 20 üreticiye motorlu tırpan, 4 üreticiye salça yapma makinesi, 6 üreticiye ceviz soyma makinesi, 3 üreticiye de meyve sıkma makinesi verildi. Öte yandan, Kozan'da da İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yüzde 70 hibeyle 20 tonluk hayvan içme suyu tankları da yetiştiricilere dağıtıldı. (İLKHA)