CHP'li belediyede altyapı sorunu büyüyor… Salgın hastalık riski var mı?

CHP yönetimindeki Muğla’nın Bodrum ilçesinde yıllardır devam eden altyapı sorunları gün geçtikte büyümeye devam ediyor. Uzmanlardan bu kez de su hatlarındaki patlamaların içme suyunda salgın hastalık riski oluşturabileceği uyarısı geldi.

Ekleme: 23.08.2023 18:23:14 / Güncelleme: 23.08.2023 18:44:52 / Güncel
Destek için 

Kuraklığın had saflara ulaştığı şu günlerde, Bodrum’un altyapı sorunu yeniden gündemde. İlçede her gün yüzlerce metreküp su boşa akıyor.

Bodrum'da , yağışsız geçen kış aylarının ardından şu sıralar kuraklıkla mücadele ediyor. Uzun yıllardır altyapı sorunlarıyla boğuşan ilçe, su hatlarındaki arızalar nedeniyle de can suyu kaybetmeye devam ediyor.

Uzmanlar, ana su isale hatlarındaki patlamaların salgın hastalıklara da neden olabileceğini söylüyor.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Özçelik konuyla ilgili, “Bodrum’un altyapı sorunları neredeyse kontrolden çıktı diyebiliriz. İçme suyu iletim hattı hemen her gün çeşitli noktalarda patlıyor. İçme suyu boru hatlarındaki patlakların oluşması yüzlerce metreküp suyun boşa akmasına neden oluyor. Bu su maliyetini artırırken, can ve mal kaybı risklerini de beraberinde getiriyor. İçme suyu hatlarında patlakların olması bu noktalardaki hastalık yapıcı patojen maddelerin içme suyuna bulaşma riskini de beraberinde getiriyor.  Mumcular ve Geyik Barajı’ndaki su seviyeleri yüzde 25 dolaylarına kadar düşmüş durumda. Bodrum’un altyapı sorunlarının bir an önce aşılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

CNN Türk