Afganistan İslam Emirliği: UNAMA raporundaki gerçek dışı iddialar BM'nin itibarını zedeler

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Birleşmiş Milletler Afganistan Misyonu'nun (UNAMA) son raporunda, eski yönetim üyelerinin öldürüldüğü ya da işkence gördüğü iddialarına yer vermesine tepki gösterdi.

Ekleme: 22.08.2023 19:25:20 / Güncelleme: 22.08.2023 19:26:04 / Dünya
Destek için 

Afganistan İslam Emirliği Sözcüsü Zebihullah Mücahid, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, UNAMA'nın hazırladığı son raporundaki iddiaları yalanladı.

UNAMA'nın hazırladığı son raporda, eski yönetimde yer almış olan yaklaşık 800 kişinin Afganistan İslam Emirliği tarafından öldürüldüğü veya işkencelere uğratıldığı iddialarına yer verildi.

Raporda yer alan iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade eden Sözcü Mücahid, UNAMA'nın Afganistan gerçeklerini anlamak yerine böyle olumsuz yargılara varmasının kurumun itibarını zedeleyeceğine dikkat çekti.

İslam Emirliği Sözcüsü Mücahid, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşmiş Milletler Afganistan Misyonu'nun (UNAMA), eski yönetimin 800 üyesinin İslam Emirliği güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü veya işkence gördüğünü iddia eden son raporu doğru değil.

İslam Emirliği'nin af ilanı yürürlüktedir. Ancak sayıları çok sınırlı olan bazı kişisel ve bilinmeyen intikam olayları, İslam Emirliği'nin ilgili kurumları tarafından ciddi bir şekilde soruşturuluyor.

Ne yazık ki Birleşmiş Milletler bünyesindeki bazı birimler, Afganistan'ın gerçeklerini anlama ve olumlu gelişmeleri görme yerine her zaman olumsuz noktalar aramakta ve propaganda yapmaya çalışmaktadır. Bu durum öncelikle söz konusu kurumun itibarını zedeleyecektir."

 

(İLKHA)