Malatya'da Down Sendromlu çocuklara yönelik program düzenlendi

Battalgazi Belediyesi ile Uluslararası Malatya Dayanışma Derneği ve Down Sendromlular Derneği tarafından "Farkında Ol Fark et" temalı program düzenlendi.

Ekleme: 22.08.2023 18:05:06 / Güncelleme: 22.08.2023 18:12:49 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Down Sendromlu çocukların gösteri düzenlediği programda, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, çocuklarla yakından ilgilenirken keyifli anlar yaşandı.

Down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmak, Down Sendromlu bireylerin ayrımcılığa ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek amacıyla Battalgazi Belediyesi katkılarıyla Uluslararası Malatya Dayanışma Derneği ve Down Sendromlular Derneği tarafından Sanat Sokağında bulunan Gülen Yüzler Kafe'de 'Farkında Ol Fark et' temalı program düzenlendi.

"Çocuklarımızın karşılaştığı engelleri ortadan kaldırıyoruz"

Program Down Sendromlu çocukların folklor gösterisiyle başladı. Çocukların sunduğu gösteri büyük beğeni topladı. Programda aynı zamanda resim ve fotoğraf sergisi düzenlenirken katılımcılar sergiyi gezdi.

Özel gereksinimli çocuklarla yakından ilgilenen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, özel gereksinimli çocukların her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Güder, "Belediye olarak engelsiz yaşam merkezimizde çocuklarımızın tedavilerini yapıyoruz. Özellikle annelerin ciddi yüklerini alıyoruz, çünkü özel gereksinimli çocukları olan anneler her an çocuklarıyla birlikte olmak zorunda kalıyorlar ve sosyal hayattan mahrum kalıyorlardı. Bizler ailelerimize yardımcı olurken çocuklarımızın da tedavisini yapıyoruz. Merkezimizde şu an 300 üzerinde evladımız var. Evlerinden araçla alıyoruz getirip hangi evladımızın neye ihtiyacı var, yüzmesinden tutun da toprakla rehabilitesine kadar 18 branşta eğitip topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Türkiye'de bu tür kurum ve kuruluşların kesinlikle yaygınlaştırılması lazım, gerçeğimizin farkına varmamız lazım." ifadelerini kullandı. (İLKHA)