İran ve Malezya'dan Kur'an'a saygısızlığa tepki

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, "Görüşmede İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık kınandı. Danimarka ve İsveç'in, Avrupa'da aşırılığın gelişmesinden ciddi şekilde endişe duyması gerekiyor." dedi.

Ekleme: 22.08.2023 10:50:03 / Güncelleme: 22.08.2023 11:01:37 / Dünya
Destek için 

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan resmi temaslar kapsamında Tahran'da bulunan Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir ile bir araya geldi. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Emir Abdullahiyan, "İslam dünyasındaki son gelişmeler, Kuala Lumpur'un Asya kıtası ve İslam ülkelerindeki konumu dikkate alınarak önemli görüşmeler yapıldı. Filistin konusunda da ortak görüşlere sahibiz" dedi.

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa da değinen İran Dışişleri Bakanı "Görüşmede İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlık kınandı. Danimarka ve İsveç'in, Avrupa'da aşırılığın gelişmesinden ciddi şekilde endişe duyması gerekiyor. İslam İşbirliği Konseyi dışişleri bakanlarının toplantısında alınan karara göre İslam ülkelerinin de İsveç mallarını boykot etmesi gündemde " açıklamasını yaptı.

"Batı Asya ve Fars Körfezi bölgesinde yeni bir döneme şahit oluyoruz" diyen Bakan Emir Abdullahiyan "Bugün bölge ülkelerinin liderleri güvenliği sağlamaya daha çok önem veriyor ve biz de herkes için güvenlik ve kalkınmanın sağlanmasını istiyoruz. Siyonist rejim bölgedeki tek işgalci rejimdir. İslam ülkelerinin iş birliği ile Filistin'i daha güçlü bir şekilde desteklemeyi temenni ediyoruz" diye konuştu. (İLKHA)