HÜDA PAR Milletvekili Demir, mahalle sakinleri ve muhtarlarla bir araya geldi

HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Milletvekili Şehzade Demir Mardin'in Savur ilçesi İçören Mahallesi'nde muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelerek var olan mahalle ve köy sorunlarını görüştü.

Ekleme: 22.08.2023 09:55:13 / Güncelleme: 22.08.2023 09:55:35 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir’in ziyaretleri devam ediyor.

Ziyaretleri kapsamında Savur ilçesi İçören (Teffê) Mahallesi'nde muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Demir, onların sorun ve sıkıntılarını dinleyerek not aldırdı.

Mahalleli; Ormancık ve Akyürek kırsal mahallelerindeki altyapı, parke, dağ yollarının açılması, Tepecik ve İçören yolunun asfaltlanması, taş ocaklarının toz nedeniyle bağlara zarar vermesi, köye yakın arazilere orman vasfının verilmesi, bazı arazilerin tapularının verilmemesi gibi sorunları Milletvekili Demir'e anlatarak bu sorunlarına çözüm bulunması talebinde bulundu.

Konuyla ilgili gerekli tespit ve araştırmalar neticesinde HÜDA PAR İl Başkanlığı nezdinde kurumlara ve ilgililere konunun iletileceğini belirten Demir, çözüm noktasında da işin takipçisi olacaklarını belirtti.

Mahallenin taziye evinde gerçekleşen buluşmada, mahalle sakinlerine hitap eden Demir, HÜDA PAR olarak sürekli sahada olduklarını halkın dertleriyle hemhal olduklarını söyledi.

Ankara'daki koltuklarda oturarak siyaset yapmadıklarının altını çizen Demir, "Bizim parti olarak siyasetimiz sahadadır. Memleketi karış karış geziyoruz. Türkiye’deki siyaset anlayışı ve siyasetçi kişiliği; halkın gözünde maalesef güvenilmeyen, söz verip yerine getirmeyen birileri olarak yerleşmiş. Bu kişiliğe sahip olmaktan Allah’a sığınırız. Biz bu anlayışı kırmak için uğraşıyoruz. Bizim makam, mevki, ihale gibi ne endişe ne de taleplerimiz var. Bizim siyasetteki endişelerimiz sadece maddi değil, manevi olanlardır. Yol gibi maddi sorunlar bir şekilde çözülür. Ekonomik sorunlar bir şekilde giderilir. Deprem gibi yıkıcı olaylar gelip geçer. Allah bir daha göstermesin. Bunlar bir şekilde gelip geçer. Ama asıl konuşulmayan sorunlar var. Gözlerden uzaklaştırılan, fark edilmesi istenmeyen bazı sorunlar var. Manevi sorunlar. Aile kurumunun çökmesi, gençlerimizin başıboş şekilde büyümesi ,neslimizin ve geleceğimizin heba olması. Ahlak, erdem ve ibadet anlayışının toplumdan uzaklaşması, fısk-u fücur ve günahın, kumarın, faizin, yolsuzluğun, usulsüzlüğün ve gayri meşru para kazanmanın yaygınlaşması gibi manevi sorunlarımız var." şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarları, imam ve öğretmenlerden önemli bir istekte bulunan Demir, "Mahalle ve köylerimizde Kur'an eğitimlerinin devam etmesi, çocukların camiye alıştırılması, okulda hem maddi hem manevi destekte bulunmasını sağlayalım. Onları sosyal medyanın tehlikelerinden koruyalım. Okul derslerinde onlara yardımcı olalım. Çocuklar hepimizin geleceği ve istikbalidir. Bu hususlar üzerinde duralım. Bu konuda hepimiz iş birliği yaparsak, güzel bir netice alabiliriz." dedi.

Son zamanlardaki zamlar nedeniyle ortaya çıkan hayat pahalılığı ve ekonomideki sıkıntılara değinen Demir, tüm yükü vatandaşın sırtına yüklemenin yanlış olduğunu, topyekûn herkesin, devlet ve vatandaşların elini taşın altına koyması, israf ve gereksiz harcamaların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik ise, herkesin tatilde olduğu bir dönemde vekilleriyle, teşkilatlarıyla sahada olduklarını, mahallenin sorunlarını not alarak gerekli mercilere iletileceğini, bu konuda ne yapılabilirse ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Ardından mahalle muhtarları ve sakinler sorunlarını aktardı. HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden muhtarlar ve mahalle sakinleri, sorunlarının hızlı bir şekilde giderilmesi talebinde bulundu. (İLKHA)