Nijer'de Geçiş Hükümeti 3 Yıl İçinde Sivil Yönetime Geçecek

Nijer'de Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) lideri Abdurrahmane Tchiani, geçiş hükümetinin en fazla 3 yıl içinde sivil yönetime geçeceğini duyurdu.

Ekleme: 20.08.2023 11:40:27 / Güncelleme: 20.08.2023 12:00:26 / Dünya
Destek için 

Tchiani, iktidarı ele geçirmek gibi bir amacı olmadığını belirterek, siyasi partilere kapsayıcı bir diyalog kurmak için 30 gün içinde yol haritalarını teslim etme çağrısında bulundu. Ayrıca, olası bir askeri müdahalenin çetrefilli sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu ve Nijer halkının isteklerini dikkate aldıklarını vurguladı. Nijer'deki darbenin ardından CNSP, geçiş hükümetini kurmuş ve başbakan ile kabine üyelerini belirlemişti.

Nijer'de Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP)lideri Tchiani, devlet televizyonundan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Amaçlarının iktidarı ele geçirmek olmadığının altını çizen Tchiani, "Geçiş hükümeti en fazla 3 yıl görev yapacak." dedi. Tchiani, siyasi partilere de kapsayıcı bir diyalog kurmak adına 30 gün içerisinde geçiş sürecine ilişkin hazırlayacakları yol haritalarını teslim etme çağrısında bulundu.

ASKERİ MÜDAHALE UYARISI
ECOWAS'ın olası bir askeri müdahalesinin "Pandora'nın Kutusunu" açacağına vurgu yapan Tchiani, bunun çok çetrefilli sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı. Tchiani, Nijer halkının isteklerini dikkate alınması koşuluyla her türlü diyaloğa açık olduklarının da altını çizdi.

 

Etiketler: