Vatandaşlar üst geçitlerde çalışmayan asansörlerin yapılmasını istiyor

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki üst geçitte asansörün çalışmaması nedeniyle merdiven çıkmak zorunda kalan hasta, yaşlı ve engeliler, olaya tepki gösterip, yetkililere çağrıda bulundular.

Ekleme: 19.08.2023 10:09:20 / Güncelleme: 19.08.2023 10:16:42 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van’ın İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan üst geçitlerin sadece birinde asansör bulunması engelli, yaşlı ve çocukları merdivene mecbur bırakıyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı üst geçitlerde asansör ve yürüyen merdiven talebi yıllardır karşılık bulamazken, var olan asansörün de çalışmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

Asansörün çalışmamasına tepki gösteren vatandaşlardan Murat Çağ, “Çalışsa millet için çok güzel olurdu. 2 hastam var, merdiven çıkamıyoruz. Asansör olsa daha iyi olurdu. Ben yaşlıyım, dizlerim ağrıyor, belim ağrıyor, merdiven çıkamıyorum. Asansörün yapılmasını istiyoruz. Çalışsın ki millet rahatça gelip gitsin.” dedi. 

“Maalesef hep bu mağduriyeti yaşıyoruz”
Bu tür mağduriyetleri sürekli yaşadıklarını dile getiren Azad Güven, yapılan haberlerin ilgililerin dikkatini çekmesi temennisinde bulundu.

Asansörün çalışmamasından dolayı vatandaşların yola yöneldiğini bunun sonucunda da ölümlü trafik kazalarının yaşandığını söyleyen İdris Baday, “Gelip yapsalar iyi olur. Engelli, yaşlı ve hastalar çıkamıyor. Bu yol zaten çok tehlikeli. Bugüne kadar belki binlerce kaza oldu. Ölenler çok oldu. Bir an önce yapılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İzzet Dede ise, “Ben hastayım, eklemlerim çalışmıyor. Asansör çalışsaydı daha rahat çıkardık. Benim gibi binlerce hasta geliyor. Burayı çıkamayan mecburen ışıklara gidip dönmek zorunda kalıyor. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor. Bunun acil bir şekilde yapılması gerekiyor. Dün de geldim baktım yine çalışmıyor. İnsanlar zor durumda kalıyor.” diye tepki gösterdi. 

Yetkililerden buraya el atmalarını isteyen Hüsnü Güral da ameliyatlı olduğu için merdivenleri çıkmakta zorlandığını söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler