Diyanet-Sen Şube Başkanı Gündüz: Camilerimiz yılın 365 günü Kur'an öğrenmek için açıktır

Şanlıurfa'da sona eren yaz Kur'an kursları hakkında açıklama yapan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenlerin yaz kış fark etmeksizin camiye gidip Kur'an dersi alabileceğini vurguladı.

Ekleme: 18.08.2023 17:40:04 / Güncelleme: 18.08.2023 18:01:00 / Röportaj / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur'an kursları bugün sona erdi.

2023 yılı yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştirildi.

Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, Şanlıurfa ve ilçelerinde gerçekleştirilen Kur'an kurslarıyla ilgili İLKHA'ya konuştu.

Şanlıurfa'da 2 bin 72 kursumuz, 159 cami, 3 bin 24 öğreticinin, 47 bin 444 erkek öğrenci ve 40 bin 961 kız öğrenciye Kur'an öğrettiğini belirtti. Kent genelinde yaklaşık 100 bin öğrencinin Kur'an'la buluştuğunu ifade eden Gündüz, camilerin 365 gün Kur'an öğrenmek için açık olduğuna dikkat çekti.

"Kur'an kursu hocalarımız çocuklarımızın eğitimi için çabalamışlardır"

Gündüz, "Cuma günü itibariyle yaz Kur'an kurslarımız sona erdi. Toplamda 2 bin 72 kursumuz, 159 cami, 3 bin 24 öğreticimizle beraber yaz Kur'an kurslarımızı tamamladık. Şanlıurfa İl Müftülüğü ve çevre ilçe müftülüklerle beraber 47 bin 444 erkek öğrenci ve 40 bin 961 kız öğrencimiz yaz Kur'an kurslarında ders aldılar. Şanlıurfa İl Müftülüğünün resmi kayıtlarında bulunan toplam sayısı 88 bin 405 olarak belirlenmiştir. Kur'an kursu hocalarımız, İmam hatiplerimiz ve müezzinlerimiz çocuklarımızın eğitimi için çabalamışlardır." dedi.

"Ciddi manada bir başarı söz konusu"

100 bine yakın bir sayı Şanlıurfa için az olsa da ciddi anlamda bir başarının söz konusu olduğunu belirten Gündüz, "Müftülüklerimizin resmi kayıtlarında girilen öğrenci sayısı 88 bin 405 olarak söylenmiştir fakat kayda girilmeyen ciddi manada bir sayı söz konusu. İnşallah önümüzdeki günlerde bu öğrencilerimizin sayıları da sisteme girilirse en azından ne kadar yavrumuza ulaştığımız meydana çıkar, tabi bu rakam da azımsanmayacak bir rakam. 100 bine yakın bir sayı Şanlıurfa için az olsa da ciddi manada bir başarı söz konusu. Kur'an derlerinde emek veren tüm hocalarımız canı gönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Camilerimiz yılın 365 günü açık"

Kur'an öğrenmek isteyenlerin istediği zaman gidip camide öğrenebileceğini vurgulayan Gündüz, "Görevlilerimiz sürekli hizmet halinde, kış kurslarımızda devam etmekte. Yaz döneminin kursları sona erdikten sonra 2 haftalık ara dönemimiz oluyor, daha sonra Kış kursları için kayıtlarımız başlayacaktır. Kayıtlarımız bittikten sonra Milli Eğitim de olduğu gibi eğitim öğretim dönemine başlayacaklardır. Eğitim öğretimin bitmesiyle tekrar yaz dönemi kurlarımız başlayacaktır. Bu dönem zarfında camilerimizde hocalarımız Kur'an eğitimi hizmeti devam etmekte, hocalarımız camiye gelip ders görmek isteyen kardeşlerimizi yaş sınırı aramaksızın camilerimizde her gün ders vermektedirler. Kış ayları için kayıtlarımız İnşallah eğitim öğretimle beraber hocalarımız Kur'an kurslarımızda eğitime başlayacaklardır. Milli eğitimle beraber olduğu için eğitim öğretim döneminde kurslarımız açık olacak fakat camilerimiz yılın 365 günü açık ve hocalarımız daimi bir şekilde camiye gelip Kur'an dersi almak isteyen vatandaşlarımıza derslerini vermekte ve görevlerinin başındadırlar." diye konuştu. (İLKHA)