ASİM Başkanı Eraslan: Gençlerimizi sapkınlığa yönelten her türlü girişimin önüne geçilmeli

2023 Şehir Buluşmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e, LGBT propagandalarına karşı tedbir alınması konusunda uyarıda bulunan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan, "Gençlerimizi sapkınlığa yönelten her türlü girişimin önüne geçilmeli." dedi.

Ekleme: 17.08.2023 16:25:06 / Güncelleme: 17.08.2023 16:53:29 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için 

Elli STK'nın oluşturduğu Adana Sivil İnisiyatif Meclisi'nin (ASİM) bileşenlerinin de iştirak ettiği toplantıya katılan Başkan Mahmut Eraslan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) adına eğitim gündemiyle ilgili beklentilerini iletti.

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in STK Buluşmaları programına katılan ASİM Başkanı Mahmut Eraslan karma ve zorunlu eğitim, Cuma tatili ile LGBT propagandalarına yönelik talepleri dile getirerek, "Toplumumuzun ifsadının önüne geçilmesi ve ülkemizin geleceği gençlerimizin en nitelikli eğitimi alması için yerli ve milli bir eğitim sistemini konuşmanın vaktidir." dedi.

"4+4+4 olarak uygulanan bu sistem ara eleman ihtiyacını artırmıştır"

Karma eğitimle ilgili tartışmaların yersiz olduğunu savunan Eraslan,  dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile kızların ve erkeklerin ayrı ayrı okuduğu okullar olduğunu ve ülkemizde de kızlar ve erkekler için ayrı okulların Cumhuriyet'ten dahi önce kurulduğunu vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün konuşmamız gereken daha önemli konular var. Bunların başında da 12 yıllık zorunlu eğitim geliyor. 4+4+4 olarak uygulanan bu sistem ara eleman ihtiyacını artırmıştır. Yakın bir gelecekte konuyla ilgili büyük sıkıntılar yaşanabilir. 12 yıl zorunlu eğitimin kaldırılarak eğitim sistemini dünya gerçeklerine uygun, toplumumuzun beklentilerini karşılayacak ve sistem tartışmalarını sonlandıracak bir şekilde, yerli ve milli hale getirmeliyiz."

"Cuma günleri ders saatleri Cuma Namazı'na göre ayarlanmalı"

Cuma gününün resmi tatil olmasını desteklediklerini de vurgulayan Mahmut Eraslan; "Öğrencilerimize Cuma Namazı'nı kılması konusunda bazı okullarda zorluk çıkarıldığını duyuyoruz. Cuma günü resmi tatil olmayacaksa en azından Cuma günleri ders saatleri Cuma Namazı'na göre ayarlanmalı ve öğrencilerimiz mağdur edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizi sapkınlığa yönelten her türlü girişimin önüne geçilmeli"

Öğrenim çağındaki gençlerimizin yaşadığı en büyük problemlerden birisinin de kara propaganda olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Eraslan sözlerini şöyle tamamladı:

 "LGBT başta olmak üzere gençlerimizin değerlerinden uzaklaşmasını, hız ve haz çağına uygun sadece tüketim amaçlı, hiçbir ahlaki kaygısı ve kuralı olmayan bir toplum oluşturmak isteyenlere karşı her türlü tedbir alınmalıdır. Gençlerimizi sapkınlığa yönelten her türlü girişimin önüne geçilmeli ve başta sosyal medya olmak üzere tüm iletişim araçları daha sıkı kontrol altına alınmalıdır. Bu hususta Milli Eğitim Bakanlığımıza çok büyük işler düşmektedir. Müfredatın daha bilinçli hazırlanması ve sivil toplumla daha fazla görüş alışverişinde bulunulması elzemdir. Bizler de başta ASİM olmak üzere, milletimizin ve ülkemizin menfaatini düşünen tüm STK'lar olarak çocuklarımızı, gençlerimizi ve milletimizi korumak adına her türlü desteği vermeye hazırız." (İLKHA)