Bukeyrat Yahudileştirmeye karşı Filistin eğitiminin desteklenmesi çağrısında bulundu

Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat işgalci siyonistlerin eğitimi Yahudileştirme planlarına karşı Kudüs'teki Filistin eğitiminin desteklenmesi için çağrıda bulundu.

Ekleme: 17.08.2023 14:40:06 / Güncelleme: 17.08.2023 14:41:51 / Güncel
Destek için 

Kudüs'teki savaşın Kudüslülerin sadece dini mekanlarını, Mescid-i Aksa'yı, yaşam koşullarını ve ekonomilerini hedef almadığına dikkat çeken, Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdür Yardımcısı Şeyh Nacih Bukeyrat, Kudüslülerin düşüncelerinin ve beyinlerinin de işgalcilerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi.

İşgalci siyonistlerin Kudüs'teki okullarda işgal rejiminin eğitim programını uygulayarak tamamıyla bir neslin beynini yıkamayı, Kudüslülerin davalarıyla ve tarihleriyle bağlarını koparmayı planladığını söyleyen Bukeyrat, "Kudüs'teki tüm eğitim kurumlarında Filistin eğitim müfredatının uygulanmaya devam etmesi mümkündür. Okullarla Eğitim Bakanlığı arasındaki uçurumun kapatılması, eğitime mali ve lojistik destek sağlanması, yeni okullar inşa edilmesi ve öğretmenlerin maaşlarının artırılması gerekiyor. Kudüs'teki Filistin eğitimine yönelik tehditlere ve meydan okumalara karşı koymak üzere güçlü bir otorite oluşturulmalıdır. Kurulacak heyet Filistin Eğitim Bakanlığının da desteğiyle Kudüs'teki tüm eğitim kurumlarını çatısı altısında toplaması gerekiyor. Kudüs'teki eğitimin söz konusu desteğe ihtiyacı var. (İLKHA)