HAMAS: Saldırılar direnişin kararlılığını azaltmayacak

Bugün sabah saatlerinde işgalci siyonistlerin Mustafa el-Kastuni'yi şehit etmesi üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS sözcülerinden Abdullatif el-Kanu, saldırıların direnişin kararlılığını azaltmayacağını belirtti.

Ekleme: 17.08.2023 11:09:29 / Güncelleme: 17.08.2023 11:24:53 / Güncel
Destek için 

İşgalci siyonistler bugün sabah saatlerinde işgal altındaki Filistin topraklarını Batı Şeria bölgesinde bulunan Cenin kentine saldırı düzenlemiş, kendilerine karşılık veren direnişçilerden Mustafa el-Kastuni'yi şehit etmişti.

Bu durum üzerine açıklamalarda bulunan HAMAS sözcülerinden Abdullatif el-Kanu, işgal zindanlarında, Batı Şeria ve Kudüs'te halkı hedef alan, saldırıların artmasının direnişin işgale karşı koymada en başarılı seçenek olduğunu belirtti.

Esirlere yönelik saldırı ve işgalci siyonistlerin bu sabah Cenin'de işlediği katliam, Filistinlileri nerede olursa olsunlar hedef alan bir işgal rejimi ile karşı karşıya olduklarının altını çizen el-Kanu, şunları dile getirdi:

 "Mustafa el-Kastuni'ye yönelik saldırı onları katledeceğini vurguluyor. Bunlar direnişin birliğini ve direniş savaşçılarının kararlığını azaltmayacak ve sınırlamamalı ve Batı Şeria'da yeni bir direniş eylemi aşaması başlatılmalı. İşgal altındaki Batı Şeria'daki Filistin direnişi birleşik bir direniştir. İz bırakıyor. İşgalle sürekli yüzleşmeyi teyit ediyor. Direniş bugün daha gelişmiş hale gelmiştir, istediği zaman işgalin mevcudiyet yerlerini tüm yönleriyle vurabilecek." (İLKHA)