Müftü Pinal: Kur'an eğitimi yılın her döneminde hayatımızda olmalı

Kur'an eğitiminin, sadece yaz aylarında veya belli bir dönemde değil, yılın her döneminde hayatımızda olması gerektiğini söyleyen Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Kur'an'ı bilmeden ve anlamadan dini yaşamanın mümkün olamayacağına dikkat çekti.

Ekleme: 16.08.2023 20:09:23 / Güncelleme: 16.08.2023 20:10:44 / Röportaj / Siirt Haberleri
Destek için 

Okulların yaz tatiline girmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl, “Oku! Hayatını Kur'an ile oku” sloganıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları yoğun ilgi gördü.

Siirt'te de her yaştan öğrencinin katılımıyla tamamlanan yaz Kur'an kurslarında öğrencilere Kur'an-ı Kerim, namaz, inanç, ibadet, ahlak ve Hazreti Muhammed'in hayatı ile ilgili temel dini bilgiler öğretildi.

352 Kur'an öğreticisi 6 bin 489 öğrenciye Kur'an eğitimi verdi

Yaz Kur'an kurslarının 3 Temmuz tarihi itibarı ile başlayıp 11 Ağustos tarihi itibarıyla da sona erdiğini hatırlatan Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, "Bu süre içerisinde gençlerimiz ve her yaş gurubu kardeşimizin kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerimi ve dinimizin temel esaslarını öğrenebileceği yaz Kur'an kurslarımız açık olarak devam etti. Bu süre zarfında Siirt il merkezinde 214 Kur'an kursumuz hizmet verdi, 352 Kur'an öğreticisi 6 bin 489 öğrenciye hizmet verdi. Toplam kurs sayısı 583'e çıktı. Toplam öğretici sayımız 855 ve toplam öğrenci sayımız da 14 bin 72 olarak kayıtlara geçti." dedi.

"Yaz Kur'an kurslarının bitmesi Kur'an eğitiminin bittiği anlamına gelmiyor"

Temel amaçlarının dini bilgileri esas temel kaynaklardan sahih olarak çocuklara aktarmak olduğunu ifade eden Pinal, "Bu süre zarfında büyük bir ilgi gören yaz Kur'an kursları, hocalarımızın büyük bir ilgi ve gayretiyle başarılı devam etti. Sürenin bitmesi demek Kur'an eğitiminin bittiği, bir yıl sonra tekrar başlayacağı anlamına gelmiyor. Özellikle biz ailelerimizden okul dönemi başladığında okula sabah giden öğrencilerin öğleden sonra Kur'an kursları ve camilere göndermelerini, öğleden sonra okula giden öğrencilerin sabahleyin Kur'an kursları ve camilere göndermelerini istiyoruz. Camilerin açık olduğunu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Kur'an-ı bilmeden, okumadan ve anlamadan dini yaşanmak mümkün değil

Kur'an-ı bilmeden, okumadan ve anlamadan dinin yaşanma ve öğrenilme şansının olamayacağına dikkat çeken Pinal, "Öncelikle ibadetlerimizde bize gerekli olduğu kadar Kur'an ayetlerini okuyup ezberlemeleri noktasında gençlerimize, çocuklarımıza ailelerin yardımcı olmalarını arzu ediyoruz. Zira onların tavsiyeleri, teşvikleriyle gençlerimiz temel dini bilgilerini almış olacaklar. Çocuklar ibadetlerini okudukları ve öğrendikleri ayetlerle ifa edecekler. Bu hem dünya hem de ahiret hayatı için gerekli olan asgari düzeydeki bilgilerdir. Elbette ileri düzeyde din eğitimi almak isteyenler için Siirt'in medarı iftiharı medreseler devam ediyor. Onların bu eğitimi almaları tavsiye edilir ve takdire şayan bir hizmet olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)