Bodrum katta çocuklarıyla zor şartlarda yaşayan anne yardım bekliyor

Batman'da iki katlı bir evin bodrum katında 2 çocuğuyla yaşayan anne, yetkililere ve hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.

Ekleme: 15.08.2023 11:50:05 / Güncelleme: 15.08.2023 11:55:18 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Batman'da iki katlı evin bodrum dairesinde olumsuz koşullarda yaşam mücadelesi veren iki çocuklu anne Zozan Balta, devletten aldığı aile destek ödemesinden başka gelirinin olmadığını belirtti.  

Balta ailesi, maddi imkânsızlık nedeniyle hiçbir ev eşyasının olmadığını, iki çocuğunun çocuk bezi kullandığını belirterek yetkililerden ve hayırseverlerden kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Mağdur Balta ailesini ziyaret edip evin eksikliklerini tespit eden Batman Umut Kervanı yetkilileri, Balta ailenin ihtiyaçlarının giderilmesi için hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

"Yetkililerden ve hayırseverlerden çocuklarım için destek bekliyorum"

Devletin kendilerine vermiş olduğu aile destek ödemesi ile iki ayda verilen çocuk parasının dışında başka bir gelirinin olmadığını belirten Zozan Balta, "2 ayı aşkındır eşimden ayırdım. Şu anda iki katlı bir evin bodrumunda bulunan evi kiralayıp çocuklarımla yaşıyorum. Kiram bin 100 liradır. Hayırseverlerin bana verdiği birkaç halı ile birkaç eşyadan başka bir şeyim yok. Devletin bana vermiş olduğu aile destek ödemesi ile iki ayda bir bana verilen çocuk parasından başka bir gelirim yok. Evde bana verilen bir buzdolabından başka bir beyaz eşyam yok. O buzdolabı da su akıttığı için tam faydalanamıyorum. Sağlık sorunum nedeniyle çalışamıyorum. Büyük oğlum 2 buçuk yaşında, bebeğim de bir yaşındadır. Bebeğim prematüre doğduğu için beslenmesine dikkat etmem gerekiyor. Çocuklarımın bez masrafı çok yüksek olduğu için almakta zorlanıyorum. Yetkililerden ve hayırseverlerden çocuklarım için beyaz eşya ve ev eşyası talep ediyorum." diye konuştu.

"Evin içerisinde hemen hemen hiçbir eşyanın olmadığını gördük"

Mağdur aileyi ziyaret edip ihtiyaçları konusunda tespitlerde bulunan Batman Umut Kervanı gönüllüsü Rıdvan Üzümcü ise, şunları söyledi:

"Batman Umut Kervanı olarak, Batman'ın Cudi Mahallesi'ndeyiz. Bize verilen bilgilere göre ihtiyaç sahibi ailemizi hem ziyaret ettik hem de ihtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Evin içerisinde hemen hemen hiçbir eşyanın olmadığını gördük. Sadece bir odada komşuları tarafından verilen bir eşya olduğunu gördük. Bu mağdur ailemize yardımlarda bulunmak istiyoruz fakat Batman'da ihtiyaç sahibi birçok aile olduğu için hayırseverlerin bu konuda bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Ailemiz iki tane ufak çocuğuyla beraber yaşıyor. Ailemize ev eşyası, beyaz eşya, maddi destek ve gıda desteğine ihtiyaçlarının olduğunu tespit ettik. Hayırseverlerden bu ailemiz için bizlere desteklerde bulunmalarını bekliyoruz." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler