Wagner'in şifreli mesajı deşifre oldu!

Rusya Devlet Başkanı Putin'e karşı isyan başlatan Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin sırra kadem basmıştı. Ancak Wagner'in şifreli mesajları Rus ordusunun bir kez daha alarma geçmesine neden oldu.

Ekleme: 13.08.2023 11:48:55 / Güncelleme: 13.08.2023 11:56:56 / Dünya
Destek için 

Geçtiğimiz haftalarda Rus lider Putin'in emri ile başlayan Ukrayna'daki savaş son sürat devam ederken Moskova'da  Wagner güçleri isyan başlatmıştı. Kriz henüz 24 saati doldurmamışken çözüldü. Rusya'ya dönen Wagner lideri Prigojin'in tam olarak nerede olduğu gizemini korurken Wagner'in şifreli mesajı Rusya'nın bir kez daha alarma geçmesine neden oldu.

ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan Institute for the Study of War'a (ISW) göre, Vladimir Putin'in Prigojin ile yaptığı anlaşma bu ayın başlarında çöktü.

Kremlin kaynaklarına göre bu, yüzlerce Wagner kuvvetinin toplu halde Rusya'ya dönmesine neden oldu.

Bu paralı askerlerin birçoğunun Moskova'ya yakın bölgelere otobüsle götürülmesi, Rus lidere karşı ikinci bir darbe olacağı konusunda endişelere yol açıyor.

İngiliz Express gazetesi bu gelişmeyi 'Otobüs dolusu paralı asker Rusya'ya dönerken şifreli Wagner mesajı Putin'i paniğe sevk etti' başlığı ile okurlarına duyurdu.

ISW şifreli mesajda paralı askerlere 'iletişim halinde olun. Her an yeni emirler gelebilir' denildiğini aktardı.

Etiketler: