Malatya’da depremzede çocuklar sünnet ettirildi

Battalgazi Belediyesi tarafından depremzede ailelerin çocuklarına yönelik düzenlenen “Toplu Sünnet Şöleni” inde 44 çocuk, uzman hekimler tarafından sünnet ettirildi.

Ekleme: 12.08.2023 14:05:06 / Güncelleme: 12.08.2023 14:15:37 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için 

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Karakaya Baraj Gölü'nün sahip olduğu Kırkgöz Sahil Parkı’nda, Geçici Konaklama Merkezi’nde kalan depremzede ailelerin 44 çocuğu için sünnet töreni düzenlendi.

Sünnet olacak çocuklar ve aileleri, üstü açık tur otobüsü ile Geçici Konaklama Merkezi’nden alınarak konvoy halinde alana getirildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan programda çocuklar farklı etkinliklerle eğlendirilerek, kendilerine çeşitli hediyeler dağıtıldı.

“Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü görmek bizlere yetti”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, sosyal belediyecilik anlayışını ilke edinerek çalıştıklarını belirterek, “Evlatlarımızın delikanlılığa ilk adımı olan sünnetlerinin sonrasında sizlerle bir araya gelmenin doyasıya mutluluğunu yaşıyoruz. Yavrularımızın bu büyük sevinçlerine ortak olduk. 6 Şubat depreminin ardından birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sardık, sarmaya da devam ediyoruz. Yaşadığımız bu asrın felaketinin ardından hepimiz bir şeyleri kaybettik ama isyan etmedik. Rabbimizden gelen başımız üstüne dedik ve birbirimize sıkıca sarıldık. Tek yumruk olduk. Evleri hasar gören ailelerimiz kısa sürede konteynerlerine yerleşti. Nasıl kısa sürede konteynerlerinize geçirdiysek, kısa süre içerisinde de kalıcı konutlarımıza yerleşeceğiz. Bugün 44 yavrumuzu yapılan sağlık kontrollerinden ardından sünnet olmasına vesile olduk ve onlar için güzel bir program hazırladık. Çocuklarımız bu şehrin geleceği, biz de evlatlarımızın geleceği adına her zaman yanlarındayız. Çocuklarımızın çok daha güzel günlerinde, sağlıkla afiyetle birlikte olalım. Çocuklarımızın yüzlerindeki tebessümü görmek inanın bizlere yetti. Yavrularımıza 44 kere Maşallah. Allah onların damatlığını da göstersin. İnşallah bu gençlerimiz vatana millete hayırlı evlatlar olurlar. Allah çocuklarımızın yolunu açık etsin” dedi.

 

Sünnet şölenine;  Malatya Milletvekilleri, belediye başkanları, parti il yönetimi İlçe Müftüsü, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Dernekler ve çok sayıda davetli katıldı. (İLKHA)