Cizre'de yaz Kur’an kursları finali yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 Temmuz -11 Ağustos tarihleri arasından yapılan 2023 yılı yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler için Cizre ilçe Müftülüğü tarafından kapanış ve ödül programı düzenlendi.

Ekleme: 11.08.2023 16:30:04 / Güncelleme: 11.08.2023 16:30:45 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve 6 hafta süren yaz Kur'an kursları bugün sona erdi.

İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde 3 Temmuz-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen kurslarda, milyonlarca çocuk Kur'an'la buluştu, dini bilgiler öğrendi.

Yaz Kur’an kursları kapanış programı için Cizre ilçe müftülüğü tarafından tarihi Ulu Cami'de kapanış ve ödül programı düzenlendi.  

Kapanış programına Cizre İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Kur'an kursu öğrencileri, öğreticiler ve aileleri katıldı.

Program yaz yaz Kur’an kursu öğrencisi tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Kaymakam Nazlı Demir,  "Toplum bireyselleşiyor ve maneviyattan uzaklaşıyor.  Aile yapısının bozulmasından kaynaklı toplumda hepimizin rahatsız olduğu sosyal, kültürel pek çok sorunla karşı karşıyayız. Hep beraber ahlaklı, temiz, dürüst, maneviyatına düşkün, içinde iman barındıran nesiller yetiştirerek aşacağız inşallah.  Yaz Kur'an kursları bugün sona erdi. İnşallah verimli geçmiştir. Özverili çalışmalarından dolayı imamlarımıza ve Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

 Program sonunda yaz Kur’an kursları arası düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Nazlı Demir tarafından ödül verildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler