Yaz Kur'an kursları final programları göz dolduruyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 3 Temmuz’da başlayan ve 11 Ağustos’ta sona erecek olan 2023 yılı yaz Kur’an kurslarında okuyan öğrenciler için Bitlis İl Müftülüğü tarafından kapanış ve ödül programı düzenlendi.

Ekleme: 10.08.2023 14:35:04 / Güncelleme: 10.08.2023 14:40:21 / Eğitim / Bitlis Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinesinde başlatılan ve 6 hafta süren yaz Kur'an kursları, yarın sona erecek.

90 bini aşkın cami ve Kur’an kursunda gerçekleştirilen kursların kapanış programları yapılıyor. 6 hafta boyunca camilere giden çocuk ve gençler, Kur'an-ı Kerim’in yanı sıra İslam'ın temel inanç esaslarını, ibadetleri ve Hazreti Muhammed'in (Sallahllahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrendi.

Yaz Kur’an kursları için il müftülüğü tarafından Bitlis Kültür Merkezi’nde kapanış ve ödül programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, yaz Kur’an kursları 11 Ağustos'ta sona ereceğini, camilerde ve Kur'an kurslarında eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

"Sizin en hayırlınız, Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerdir." hadisini hatırlatan Geylani, insanlığın Hazreti Muhammed'in mesajlarını ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Geylani, "Bütün cami ve Kur'an kurslarımızda, Kur'an'ın sedası, İslam'ın güzelliği, ahlakı, merhameti, insanlara vermiş olduğu değer, bu yaz Kur'an kurslarında hocalarımız tarafından öğretildi. Kur'an-ı öğrendik, öğrettik. İnşallah mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'in içindeki emirleriyle en güzel şekilde yaşamaya çalışacağız." dedi.

"Bugün dünyada birçok sıkıntı ve problemler var. Bu sıkıntı ve problemlerin ana kaynağı Allah korkusunun eksik oluşundadır." diyen Geylani, "Bu çocuklar, yarın büyüdüğü zaman iyilik yaparsa, yapmış oldukları iyiliğin ortağıyız. Eğer çocuklar harama, günaha bulaşırlarsa, ebeveynler olarak da bunun vebali altındayız. Onun için bu çocuklar, bize Allah'ın emanetidirler. Bunlara güzel bir şekilde sahiplik ve öncülük yapalım. Bunları kötülükten, şerlerden muhafaza edelim. Bu şekilde bir nesil yetiştirirsek, bizim için sadaka-i cariye olur. Yetişen bu nesil kendisine, ailesine, ülkesine, milletine, ümmete faydalı olur." diye konuştu.

Cami ve Kur'an kurslarında yapılan faaliyetlerin sinevizyon gösterimi, şiirlerin okunması, ilahi dinletisiyle devam eden program, çocukların ezber hadis ve ayet okumasıyla sürdü.

Program, çocukların dua etmesinin ardından, Temel Dini Bilgilerde yapılan yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin yanı sıra, cami imam hatipleri, Kur'an kursu hocaları, çocuklar ve aileleri katıldı. (İLKHA)

İlgili Galeriler