Siyonist katile ev hapsi cezası ADALETİNİZ BATSIN!

Siyonist işgal mahkemesi, tahrif edilmiş Tevrat’ta geçen ve tüm insanların İsrailoğullarının hizmetçisi olduğu, can ve mallarının hiçbir kıymetinin olmadığını iddia eden uydurma metnin tesiriyle hareket ettiklerini bir kez daha gösterirken ‘Adaletiniz batsın’ dedirtti. Batı Yaka'nın Burka köyünde Filistinli genci öldürmekle suçlanan iki Yahudi yerleşimciden aşırı sağcı terörist Elisha Yared'i ev hapsiyle serbest bıraktı.

Ekleme: 10.08.2023 04:30:13 / Güncelleme: 10.08.2023 04:31:01 / manşetler
Destek için 

Faruk Kuzu/ Doğruhaber
Siyonist mahkemenin ev hapsiyle serbest bıraktığı Yared'in bir dönem sözcülüğünü yaptığı aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi'nden Milletvekili Limor Son Har-Melech de mahkeme salonuna geldi.

İşgal basınındaki haberlerde, İşgalin İç Güvenlik Teşkilatı Shin-Bet'in (Şabak) Yared hakkında (Göstermelik olarak) "bölgede olayların çıkmasına yol açtığı ve tahrik edici eylemleri" nedeniyle idari tutukluluk talep edeceği belirtildi.

Aynı olay kapsamında cinayetle suçlanan Yehiel Indore adlı yerleşimcinin ise Filistinliyi öldüren silahı ateşlediğinden şüphelenildiği ancak çıkan olaylarda başına isabet eden taş nedeniyle hastanede tedavi gördüğü ve henüz hakkında bir karar verilmediği aktarıldı.

İŞGAL ALTINDAKİ BATI YAKA'DA TERÖRİST YERLEŞİMCİ ŞİDDETİ
İşgal Rejiminden sözde başbakan terörist Binyamin Netanyahu'nun 2022 sonunda kurduğu koalisyon hükümetinde, Filistinlilere yönelik ırkçı eylem ve söylemleriyle tanınan, Yahudi yerleşimcilerin destekçisi aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi isimler kritik görevlere getirildi.

Aşırı sağcıların iktidara geldiği dönemde, özellikle işgal altındaki Batı Şeria'da Yahudi yerleşimcilerin Filistin köylerine düzenlediği; araçların, evlerin ateşe verildiği, etrafa ateş açıldığı toplu saldırılarda artış yaşanıyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin açıkladığı verilere göre yılbaşından bu yana Yahudi yerleşimcilerin Filistin beldelerine saldırı düzenlediği 581 olaydan 149'u Filistinlilerin yaralanma veya ölümüyle sonuçlandı.

İnsan hakları örgütleri ise İşgalcilerin, Yahudi yerleşimcilerin Filistin bölgelerine saldırılarında failleri cezasız bırakmakla eleştiriyor.

İşgal altındaki Batı Yaka'nın Ramallah kentine bağlı Burka köyüne 4 Ağustos Cuma akşamı Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği baskında çıkan olaylarda, 19 yaşındaki Filistinli Kusay Cemal Matan yerleşimcilerin açtığı ateş sonucu öldürülmüştü.

Mahkeme, Yahudi yerleşimci Yared'in Filistinli gencin öldürülmesi olayına karıştığına dair "yeterli bir kanıt bulunmadığını" ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Yaka'nın Ramallah kentindeki bir köyde gerçekleştirdiği saldırılarda 2 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Köye saldırı gerçekleştiren Yahudi yerleşimcilere karşılık verdikleri iddiasıyla alıkonulan 4 Filistinli ise halen gözaltında tutuluyor.

TERÖRİST YERLEŞİMCİNİN SİCİLİ KİRLİ
Elyeşa isimli teröristin, başkanlığını sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in yaptığı Yahudi Gücü Partisi'nden bir bayan milletvekilinin diliyle konuştuğuna, Bedel Ödetme Grupları ve Tepelerin Gençleri isimli Yahudi terör gruplarının da ileri gelenlerinden olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca birkaç gün önce Filistinlilere yönelik intikam saldırıları gerçekleştirilmesi için bir özel güç oluşturulması çağrısı yapmış olduğu  ifade edildi. 

Siyonist işgal yargısı Filistinlileri idari tutuklama adıyla, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın aylarca ve bazen yıllarca zindanda tutarken siyonistlerin katillerini bile suçsuz bularak serbest bırakıyor. Bu durum siyonist yargı kurumlarının ırkçı kimliğini ortaya koyması açısından düşündürücü. Halen işgal zindanlarında hiçbir kanuni gerekçe ve ceza hükmü olmaksızın sadece "idari tutuklu" sıfatıyla tutulan 1200 Filistinli esir bulunuyor. 

SİYONİSTLER İŞGAL GASP VE YIKIMA HIZ VERDİ
BATI YAKA’DA GASP VE 7 BİNAYA YIKIM KARARI
Siyonist işgal güçleri 8 Ağustos Salı günü Filistin'in işgal altındaki Batı Yaka bölgesinin güney kesiminde yer alan Beytlahim'de Filistinlilere ait iki binaya yıkım, Selfit'te bulunan 7 binaya da inşaat durdurma uyarısında bulunurken bir miktar araziyi de gasp etti.

Irkçı Duvara ve Yahudileştirmeye Karşı Mücadele Heyeti'nin Beytlahim Ofisi Müdürü Hasan Bureyciyye, işgal güçlerinin Beytlahim'in Hızır kasabasının güneyindeki Yukarı Harabeler mıntıkasında bulunan ve Semih Ahmed Salah isimli bir vatandaşa ait 2 eve yıkım ihtarında bulunduğunu ve ev sahiplerine yıkım işlemi için 4 gün süre tanıdığını açıkladı.

Bureyciyye yıkımı istenen evlerin her birinin 150 m2 yüzölçümüne sahip olduğunu ve birinin henüz inşaat halinde diğerinin ise meskun olduğunu, içinde de 5 kişinin ikamet ettiğini söyledi. Bureyciyye işgal rejiminin Semih Ahmed Salah'ın yine aynı yerde inşa etmiş olduğu evini daha önce 4 kez yıktığına dikkat çekti.

İşgal güçlerinin bugün ayrıca Selfit'in batısındaki Sirta köyünde, kullanımda olan 7 binaya inşaat ve faaliyetin durdurulması uyarısında bulunduğu haber verildi.

Bu arada işgal güçleri yine bugün Nablus'un güneyindeki Huvvare kasabasında yahudi yerleşim merkezine giden yolu genişletme gerekçesiyle Filistinlilere ait bir miktar araziyi gasp etti. Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde Yahudileştirme dosyasını takipten sorumlu Gassan Dağlas'ın yaptığı açıklamaya göre, Huvvare kasabasındaki Filistinlilerden gasp edilmiş olan yüzlerce dönüm arazi üzerine kurulu Yahudi yerleşim merkezine giden yolun genişletilmesi gerekçesiyle Filistinlilere ait bir arazi gasp edildi.

 

Etiketler: