Bingöl İl Sağlık Müdürü Tosun: Birleştirilmiş hastanede hizmet ağı daha geniş ve kaliteli

Bingöl İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Veysel Tosun, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünde Basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda birleştirilmiş hastanede hizmet ağının daha geniş ve kaliteli olduğunu belirtti.

Ekleme: 08.08.2023 14:40:11 / Güncelleme: 08.08.2023 14:41:53 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Uz. Dr. Veysel Tosun, basın açıklamasında, Bingöl'de hakkında deprem riski nedeni ile yıkım kararı alınan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin mevcut Bingöl Devlet hastanesi binasına taşınması ve kentteki sağlık kurumları binalarında bazı değişiklikler ve kentteki sağlık hizmetleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Bingöl’de yapımına başlanan ve 2025 yılında teslim edilmesi planlanan 500 yataklı Devlet hastanesinin bittikten sonra toplamda Bingöl'de mevcut hastane ile birlikte 900 yataklı hastanenin oluşacağını bununla beraber sağlık hizmetlerinde dışa bağımlılığın ortadan kalkacağını, doktor sayısında artış ve sağlık hizmetlerinde kalite standartlarının oluşacağını belirtti.

Bingöl l Sağlık Müdürü Uz. Dr. Veysel Tosun, "Deprem riski nedeni ile Kadın doğum ve Çocuk Hastanesinin yıkım kararı alındı. Zaten hastaneleri bir araya getirip hizmet kalitesi ve müdahale hızı açısından böyle bir planlamamız vardı. Yıkım kararı işlemi hızlandırmış oldu. Hastane taşıma işlemlerine başlamış bulunmaktayız." dedi.

"Hastanelerin bir arada oluşunun faydaları çoktur"

Tosun, "Kadın doğum ve çocuk hastanesinde yapılan ameliyatlarda farklı branşlara da ihtiyaç olduğundan ötürü artık ameliyatlarda başarı oranı artmış olacak ve farklı ilgili branşlar birbirleriyle entegre çalışmış olacaklar. Emar çekim zamanlamasında randevu zamanlamasında şu anda Türkiye'de en iyilerdeniz. Hastane birleşiminde emar gibi hizmetler daha hızlı ve kolay olmuş olacak." ifadelerini kullandı.

Uz. Dr. Tosun, "Mevcut devlet hastanemizde bir yoğunluk oluşacak ancak bunun da önlemini aldık. Hastane içi hizmette bazı değişiklikler yaptık. Her bir alana veya bölüme farklı girişler vererek koridor yoğunluğunun önünü almış olacağız. Ayrıca acil hizmet biriminde 1 olan yeşil alan hizmetini 3'e çıkarmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Hastane alanına çelik konstrüksiyon kurulacak"

Tosun, "Sağlık Bakanlığından talebimiz üzerine ilimizde hizmet kalitesi ve ağını büyütme adına Devlet hastanesi alanına çelik konstrüksiyon kurulacak. Çelik konstrüksiyonlar yazın daha serin kışın daha sıcak bir yapıya sahip olmakla beraber oldukça kullanışlıdır." dedi.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Veysel Tosun sözlerini şöyle sürdürdü:

"İlçelerimizde sağlık hizmetleri sıkıntılarını gidermek için elimizden geleni yapıyoruz. İlçelerimizi güçlendirip merkezin yükünü azaltacağız. Diş hastanesini Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'ne taşıyacağız. Merkeze yakın ilçelerimizde sorunlar büyük ölçüde halledildi. Yedisu ile ilgili çalışmalarımız var ancak Yayladere nüfusunun yetersizliği ve Bakanlığın da bu yöndeki tutumu gereği maalesef şu anda bazı hizmetler yeterli değil. İleriki zamanlara nüfus oranına göre sağlık hizmetlerinde iyileştirmeler olacak. Fizik tedavi merkezimiz toplum sağlığı merkezine taşınacak. Bununla beraber hastanelerde akşam saatlerinde gerek yetişkinler gerekse de çocuklar için poliklinik hizmetlerimiz de olacak ve yine Bingöl merkezde bir acil servis açmayı planlıyoruz."

KBBB ve Göz hastalıkları konusundaki eksiklikler hakkında ise Tosun, KBB ve Göz hastalıkları hizmeti maalesef Türkiye genelinde bir sıkıtı durumunda bu konuda pek de yapacak bir şey olmadığını, yeni alımlarla beraber inşallah sıkıntıların giderileceğini söyledi.

"Birleştirilmiş hastanede hizmet ağı daha geniş ve kaliteli"

Tosun, Bingöl'deki doktor yetersizliğine vurgu yaparak, "Hastane birleşimi kalite ve hizmet hızı ve geniş ağını da beraberinde oluşturmuş olacak. Bakanlık yatak sayısına göre kontenjan belirliyor. Kısa zamanda haliyle Doktor açığımız da kapanmış olacak. Birleştirilmiş hastane hizmetinin dezavantajları olduğu gibi avantajları da var. Şu an dezavantajımız yapımı devam eden hastanenin henüz tamamlanmamış ancak hastane yapımı bittikten sonra halkımız büyük oranda rahatlamış olacak. Bu hem sağlıkçılar açısında hem de vatandaşlar açısında büyük kolaylıklar oluşturacaktır." ifadelerini kullandı.

Tosun, Bingöllü doktorlara seslenerek özellikle Bingöllü uzman doktorların memleketinde hizmet vermesi gerektiğini söyleyerek Hizmette gönüllülüğün önemine dikkat çekti.

"Hasta yakınlarının kalacakları misafirhaneler oluşturacağız"

Tosun, projelerinden de bahsederek, "Özellikle Bingöl kışın soğuk bir memleket ve uzaktan hastalarını getirenler için barınma sorunu söz konusu. Bu konuda çalışmalarımız var. Makul fiyatlandırma ile hasta yakınlarının mağdur olmayacağı ve barınma sorununu çözecek hizmet planımız var. İnşallah bu konuda gerekli adımları atacağız.

Tosun Bingöl'de şehir içi ve merkeze yakın bölgelerde sık sık kazaların meydana geldiğine dikkat çekerek EDS sisteminin Bingöl giriş ve çıkışlarına uygulanması gerektiği çağrısında da bulundu.

Tosun, toplantının son bölümünde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak toplantıya son verdi. (İLKHA)