Gaziantep'te LGS'de başarılı olan öğrenciler ödüllendirildi

Gaziantep'te Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında yüzde birlik dilime giren öğrencilere para ödülü ve bisiklet hediye edildi. 

Ekleme: 07.08.2023 15:35:04 / Güncelleme: 07.08.2023 15:40:34 / Eğitim / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Belediye tarafından organize edilen programa aileleri ile birlikte katılan öğrenciler, ödül almanın sevincini yaşadı.

Özel bir restoranda düzenlenen programda konuşan Gaziantep Vali Yardımcısı Anıl Alkın, Gaziantep'te Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin öğrencilere her türlü imkânı sunduklarını vurguladı.

Alkın, "Gaziantep, Türkiye'nin diğer 80 iline benzemiyor. Bu şehir birçok felaketi en ağır şekilde atlattı. Gaziantep bu sene de eğitimdeki başarısını koruyabildi. Gaziantep modeli, bu şehrin en büyük avantajı. Gençlerimiz akademik başarılarını kanıtladılar. Hem kültürel hem de sportif alanda kendilerini geliştirmeleri çok önemli." dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ise yaşanan felaketin ardından eğitimdeki başarının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Bu salonda gelecek, mutluluk, strateji, umut uçuşuyor. Bu salonda bu güzelliği bize yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm çocuklarımıza. Çok uzun yoldan geldiniz, çabaladınız, gayret ettiniz. Bu coğrafyanın çocukları çok çalışmak zorunda. Annelik çok önemli, babalık çok önemli. Ailelerimiz iyi ki varsınız" diye konuştu.

Gaziantep'in eğitim şehri olması için bütün çalışmaları desteklediğini vurgulayan Şahin, "Eğitim olmazsa olmuyor. Gelecek sizin elinizde. Bizim iyi sosyologlara, öğretmenlere, komutanlara, bizim her yönden en iyisi olan doktorlara ihtiyacımız var. Genetik olarak bu çocuğun neye bilgisi, yeteneği varsa o çocuğun ona göre yetişmesi gerekiyor. Onun için koyduğumuz hedef çok önemli. Eğitim şehri olacağız. Siz başarmak zorundasınız. Eğitim şehrini tabana yaymak zorundayız. Biz eğitim ordusunun emrindeyiz." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise tam puan alan tüm öğrencileri tebrik etti.

Öğrencilere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından para ödülü ve bisiklet hediye edilirken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da öğrencileri Çanakkale'ye götürme sözü verdi. (İLKHA)