Gaziantep'teki hastanelerin yoğunluğu mağduriyetlere sebep oluyor

Gaziantep'te yaşanan nüfus artışı ve hastanelerin yetersizliği nedeniyle vatandaşlar mağduriyet yaşıyor.

Ekleme: 06.08.2023 11:45:04 / Güncelleme: 06.08.2023 12:02:48 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Suriye'den gelen sığınmacıların da dahil olduğu toplam 3 milyon nüfusa sahip Gaziantep'te, mevcut hastaneler ihtiyacı karşılamada yetersiz kalıyor.

Nüfus yoğunluğunun yanı sıra çevre illerden de gelen hastalar dolayısıyla Gaziantep'teki hastaneler başvurulara cevap vermede aksaklıklara yol açıyor.

6 Şubat depreminden dolayı yıkım kararı alınan Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gaziantep'teki hastane yetersizliği krizini tetikledi. Bu durum şu anda Mücahitler ek binasında ciddi bir yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.

2013 yılında inşaatına başlanılan 1875 yatak kapasiteli şehir hastanesinin 10 yıldır hala hizmete sunulamaması mağduriyetlerin artmasındaki temel sebep olarak gösteriliyor.

Sabahın erken saatlerinde hastanelere akın eden hastaların MR ve tomografi gibi işlemlerinin yanı sıra muayene sırasında saatlerce beklemek zorunda kaldığı gözlemlenirken, bu durum hem hastalar hem de sağlık çalışanlarının mağduriyet yaşamalarına neden oluyor.

Hastanelerde yaşanan yoğunluk artarak devam ederken randevu sorunu bir türlü çözülemiyor. Sıcakla havalarda randevu bekleyen vatandaşlar ve randevu bulamayan vatandaşlar ise mağduriyet yaşıyor. (İLKHA)