Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Diyarbakır ve diğer illerde fahiş kira artışları var

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Tekdemir, basınla bir araya gelerek kentteki önemli sorunları ve kamu çalışanlarının taleplerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekleme: 04.08.2023 15:45:05 / Güncelleme: 04.08.2023 15:50:59 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde özel bir restoranda yerel ve ulusal basın mensuplarıyla buluşan Tekdemir, kamu çalışanlarının haklarını savunmaya devam edeceklerini söyledi. 

Basın toplantısında konuşan Tekdemir, "Bizim için ölçü, alım gücünün yükseltecek tüm tekliflere kamu işveren heyetinin olumlu yaklaşmasıdır. Bizim 2024 yılı için 3'er aylık dönemlerle refah payı dahil yüzde 70, 2025 yılı için ise refah payı ile birlikte 6'şar dönem ödemeleri yüzde 40 yani toplamda yüzde 110 oranında bir zam teklifimiz var. Bu teklifimiz kesinlikle rasyonel değerlendirme ışığında hazırlanmış ve reel birtakım teklifleri içeren orandır. Dolayısıyla biz, kamu işveren heyetinden mutlaka kamu çalışanlarının durumunu gözetici ve iyileştirici bir tutumla meseleye bakmalarını istiyoruz." dedi.

"Kamu çalışanlarının durumunu gözetici ve iyileştirici bir tutumla meseleye bakılmalı"

Kentteki fahiş kira artışlarına da değinen Tekdemir, "Gerek ilimizde gerekse de diğer illerde kira fiyatlarında orantısız artış var. Bu fahiş artışının neden olduğu bir darlıma ve zorlanma var. Dolayısıyla biz, kamu çalışanlarımızın da bu olumsuz etkilerini azaltacak ve daha müreffeh bir yaşamı sürdürmelerine yardımcı olacak kira yardımının teklifini de olumlu bir sonuca dönüşmesini bekliyoruz. Kamu çalışanlarına; Ramazan ve Kurban bayramlarında 4 bin 850 TL, doğum yardımında 5 bin TL, evlenme yardımı 24 bin 215 TL ve 19 bin 372 TL ölüm yardımı talebemiz var." ifadelerini kullandı.  

"Diyarbakır'ın bazı noktaları akşamları açık hava meyhanesi haline gelmiş"

Tekdemir, "Diyarbakır, deprem tazminatı için 6 ilçe ile sınırlı bir destek aldı. Bu konu bizim için gerçekten sıkıntılı bir durumdur. Çünkü biz, depremi sadece fiziksel şiddetini yaşamadık. Aynı şekilde psikolojik şiddetine de maruz kaldık. Diyarbakır, depremi bir bütün olarak yaşadı. Deprem tazminatının kısıtlı dağılımını doğru bulmuyoruz. Bu konuda gerekli görüşleri yaptık. Bir an önce buradaki yanlışı düzeltilmesini ve deprem tazminatı desteğinin tüm ilçeyi kapsayacak şekilde düzenlenmesini talep ediyoruz. Şehirde denetimsiz fahiş kira artışları kontrol altına alınmasını ve diğer tüketim kalemleri için de fiyat artışları kontrol edilmelidir." diye belirtti.

Diyarbakır'ın bazı noktaları akşamları açık hava meyhanesi haline geldiğinin altını çizen Tekdemir, "Dolayısıyla bu; bizim toplumsal dokumumuzu bozan, gençlerimizi kötü alışkanlıklara tevessül eden ve aile yaşamımızı tehdit ediyor. Biz bu şehrin belli noktalarını açık hava meyhanesi olmaktan çıkarmamız lazım ve bununla ile ilgili tedbirleri geliştirmemiz gerekiyor." dedi. (İLKHA)