Polonya'nın Wagner tedirginliği!

Rus paralı asker grubu Wagner’e dair Polonya'dan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Wagner tehdidi nedeniyle Belarus sınırındaki asker sayısını artırma kararı alan Polonya Başbakanı, Belarus'ta 4 bin Wagner askerinin bulunduğunu öne sürdü.

Ekleme: 03.08.2023 19:27:57 / Güncelleme: 03.08.2023 21:51:58 / Dünya
Destek için 

Hüseyin Aydemir

Rus paralı asker grubu Wagner'in Belarus'ta konuşlanması, Polonya'yı tedirgin etmeye devam ediyor.

Wagner tehdidi nedeniyle Belarus sınırındaki asker sayısın artırma kararı alan Polonya'dan yeni bir açıklama var. Polonya Başbakanı Morawiecki, Belarus'ta 4 bin Wagner savaşçısının bulunduğunu öne sürdü.

Morawiecki, düzenlenen basın toplantısında, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ile Wagner grubuna ilişkin görüştüklerini belirtti.

Morawiecki, Wagner grubunun son derece tehlikeli olduğunun altını çizdi. "Bizim verilerimize göre Belarus topraklarında yaklaşık 4 bin Wagner paralı askeri var ve Nauseda'dan alınan bilgiye göre bu sayı biraz daha fazla" diye konuştu.

Morawiecki, Wagner varlığının Rusya için "Polonya'nın ve müttefiklerinin tepkisini test etmenin bir yolu" olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun Wagner askerlerinin Polonya'ya gitmek istediğini açıklaması üzerine, Polonya'da Wagner tedirginliği artmıştı.

Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, beraberindeki savaşçılarla haziranda Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti.

Wagner'in kurucusu Prigojin, 19 Temmuz'da paralı savaşçılarından bir grubun Belarus topraklarına gittiğini ve Belarus ordusuna eğitim verdiğini bildirmişti.

CNN Türk