On fabrikanın kullanılamaz hale geldiği yangının maddi hasarı görüntülendi

Bursa'nın İnegöl İlçesinde içerisinde mobilya, tekstil, iplik, orman ve ağaç işleri üretim firmaların olduğu yangının mali zararının 1 milyar lirayı aşacağı tahmin ediliyor.

Ekleme: 03.08.2023 14:40:04 / Güncelleme: 03.08.2023 14:44:21 / Güncel / Bursa Haberleri
Destek için 

İnegöl, Salı günü tarihinin en büyük yangın afetlerinden birini yaşadı.

Bursa İnegöl İlçesinde Salı günü OSB'de yaşanan yangın büyük hasara neden oldu.

On firma maddi hasarlı yangında etkilendi

10 ayrı fabrikanın yandığı afete 200 itfaiye aracı, 400 itfaiye eri, 4 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı ile müdahale edilirken yangın 8 saatte kontrol altına alınabildi. Yangından sonra soğutma çalışmalarının devam ettiği ve toplamda 110 bin metrekalelik (110 dönüm) kapalı alanın yaklaşık 60 dönümünde maddi hasar oluştu.

İçerisinde mobilya firmaları, orman ve ağaç işleri firmaları, tekstil, iplik üretim firmaların olduğu yangının mali zararının 1 milyar lirayı aşacağını tahmin ediliyor.

Hasar tespiti için yangının soğutma işlemlerinin bitmesi bekleniyor.

"Fabrikalarımız yandı ve zarara uğradık"

Esnaf Halil Eyüpoğlu

İşyerlerinin kullanılamaz halde geldiğini belirten Esnaf Halil Eyüpoğlu,  "Allah'ın izniyle kendi yaralarımızı kendimiz saracağız Yangında etkilenen bütün fabrikalardaki arkadaşlarımıza geçmiş olsun. Kurtarabileceğimizi kurtaracağız. Geri kalan komşularımız arkadaşlarımız daha kötü durumdalar. STK'lara sesleniyorum. Yanan büyük firmaların sigortaları var. Ama ufak çaplı çalışan firmaların sigortaları yoktur. Yan komşumuz Suriyeliler, helal kazançla kazanıyorlardı. Ama başkasının hatasının yüzünden fabrikası yandı. Fabrikalarımız yandı ve zarara uğradık." dedi.

"Boş bir dükkân istiyoruz"

Eyüpoğlu, " Nasıl ki deprem bölgesine herkes akın akın yardım etti. STK'lar toplanacak ve bilirkişi raporu alınacak. Bir şekilde bir yerde toplanıp en çok etkilenenlerden başlayıp yardım ede ede gelmeleri gerekiyor. Yangında etkilenen insanlara yardım etmek gerekiyor. Yanan işyerimiz kiralıktı. Bizler boş bir dükkân istiyoruz. Çünkü yerimiz yıkıldı yıkılacak. Bir dükkân olsa taşınıp hemen faaliyete başlamak istiyoruz. Elemanlar da çalışır biz de ekmeğimizin peşinden oluruz. Boş dükkân yok. İnegöl'de dükkân kiraları çok pahalı olmuş. Belediye başkanı ve gerekli yetkililere durumu arz ettik. Yardımcı olacağız dediler. Esnaflar olarak çok sıkıntıdayız. En büyük amacımız dükkân bulmaktır. Dükkân olursa kendi yaralarımızı kendimiz saracağız." diye konuştu. (İLKHA)

 

İlgili Galeriler