Baş ağrısı nasıl geçer? Bunları kesin deneyin!

Sağlık açısından insanların sıklıkla karşılaştıkları ağrılardan biri baş ağrısıdır. Kimilerinde günlerce süren baş ağrıları hayat akışını olumsuz etkiliyor. Sürekli olduğundan dolayı ilaçsız çözümler aranıyor. Peki Baş ağrısı nasıl geçer? İşte ayrıntılar...

Ekleme: 03.08.2023 09:35:21 / Güncelleme: 04.08.2023 01:36:42 / Sağlık
Destek için 

Baş ağrılarını sıklıkla açlık ve susuzluk tetikliyor ama bunun çözümünü halk artık ilaçlarda değil doğal yöntemlerde arıyor. Peki hayatımızı olumsuz etkileyen baş ağrılarına doğal çözümlerin ne olduğunu ve Baş ağrısı nasıl geçer? 

Baş ağrısı nasıl geçer?

Toplumda en çok rastlanan ağrılardan biri olan baş ağrısını doğal yollarla çözüm yöntemlerini sizin için derledik.

Aç kalmamaya dikkat edin

Öncelikle açlık ve susuzluğa dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü baş ağrısının günlük ağrıları açlık ve susuzluktan dolayı oldukça sıklaşabiliyor. 

Yemek öğünlerinizi aksatmadan yiyiniz. Açlık hissedip ardından baş ağrısı tetikleniyorsa en kısa zamanda birşeyler yemeye özen gösterin.

Susuz kalmayın

Susuzluktan dolayı da sık tekrar eden baş ağırısı çekebilirisiz. Buna binaen uzmanların önerdiği kilonuza göre su içmeniz gerekmektedir. Örneğin; 50 kilo iseniz 1,6 litre, 70 kilo iseniz 2,4 litre su içmeniz gerekmektedir. Bunu düzenli yaptığınız sürece sususzluktan dolayı baş ağrısı çekmeniz çok azalacaktır.

Stesresten uzak durun
Hayatın günlük uğraşlarından dolayı bazen stressiz zaman geçirmek imkansız hale gelebiliyor ancak sağlıklı bir yaşam için stresi hayatınızdan oldukça uzakta tutmalısınız. Baş ağrısını tetikleyen etkenlerden biri de strestir. Stresi azalttığınızda bundan kaynaklanan baş ağrısındanda kurtulmuş olacaksınız.

Baş ağrısından kurtulmak için yapabileceğiniz diğer uygulamalarda şöyle: Ilık duş alın, ortam ışığını düzenleyin, gürültüyü azaltın, yemek seçimlerinize dikkat edin, açık hava gün ışığı ve egzersizi ihmal etmeyin, masaj yapın, nefes egzersizlerine başvurun

Etiketler: