Batmanlılar tehlike saçan başıboş sokak köpeklerine karşı çözüm bekliyor

Batman'da başıboş sokak köpeklerinin sürü halinde dolaşması vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor. Vatandaşlar, sokak köpeklerinin toplatılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Ekleme: 01.08.2023 15:20:03 / Güncelleme: 01.08.2023 15:26:39 / Röportaj / Batman Haberleri
Destek için 

Son dönemlerde özellikle çarşı merkezinde sürü halinde dolaşarak insanları rahatsız eden başıboş sokak köpekleri vatandaşın kaygısını artırıyor.

Türkiye'de son zamanlarda kontrolden çıkan sokak köpekleri, özelikle sosyal medyada ciddi anlamda gündem olurken, yetkililerin bu konudaki sessizliği ise vatandaşın tepkisine neden oluyor.

Batman'da sahipsiz köpeklerle ilgili yeterli tedbirlerin alınmamasıyla ilgili tepki gösteren Batmanlı esnaf, özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürü halinde gezen başıboş köpekler nedeniyle halkın yürüyemez hale geldiğini belirterek yetkilileri göreve davet etti.

Sokak köpeklerinin, vatandaşların korkulu rüyası haline geldiğini belirten çarşı esnafı, köpeklerin toplatılıp barınaklara konulmasını istiyor.

"Çocuklarımız ve yaşlılarımız yoldan geçmekte sıkıntı yaşıyor"

Sabri Toğrap

İnsanların köpek korkusundan dolayı kaldırımdan geçemez hale geldiğini belirten esnaf Sabri Toğrap, bunun da işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek belediye yetkililerini göreve davet etti.

Toğrap, "Burası Kısmet ve Çarşı Mahallesinin kesiştiği Fahrettin Yıldız Caddesidir. Buraya sabah saatlerinde sürü halinde köpekler geliyor. Sabahları dükkânlarımızı açtığımız zaman köpeklerden dolayı zorluk yaşıyoruz. Başıboş sokak köpeklerinin ya hayvan barınaklarına ya da belli bir yere toplamaları lazım. Bunun için yetkililere sesleniyoruz; belediyenin artık buna bir çözüm bulması lazım. İnsanlar bu köpeklerden rahatsız olur. Çocuklarımız ve yaşlılarımız yoldan geçmekte sıkıntı yaşıyorlar. Bunun için yetkililerden önlem almalarını istiyoruz. Çünkü bu durum işlerimizin de aksamasına neden oluyor. Kimse bu hayvanlara zarar vermek istemiyor ama bu şekilde insanları rahatsız ettiği zaman insanların da köpeklere karşı kinleri oluşuyor. Bunun olmaması için belediyenin buna bir çözüm bulması lazım." ifadelerini kullandı.

"Esnaf köpeklerden dolayı iş yerlerini açmada çok zorluk çekiyor"

Murat Kaya

Sokak köpeklerinin toplatılması için Batman Belediyesine seslenen vatandaş Murat Kaya, tehlike saçan sokak köpeklerine çözüm çağrısında bulunarak şunları söyledi.

"Şu anda sokak ortasında 20-30 tane köpek var ve insanlar korkudan onlardan kaçıyor. Esnaflar da köpeklerden dolayı kapılarını açamıyorlar. Belediye insanlara hizmet içindir. Bunu hizmeti neden yapmıyor. Belediyenin bu köpekleri toplaması lazım ve milleti rahatsız eden şeylere çözüm bulmaları gerekir."

"Batman Belediyesinin bu sokak köpeklerine çare bulmasını istiyoruz"

Emrullah Akgün

Köpeklerin sürü halinde gezdiğine dikkat çeken esnaf Emrullah Akgün, "Her sabah sürü halinde köpekler buradalar. Millet köpeklerden dolayı kaldırımlardan yürüyemiyor. Her sabah 15-20 tane sokak köpeği burada toplanıp millete saldırıyor. Köpekler kendi aralarında kavga ediyor ve insanlar da korkuyor. Batman Belediyesinin bu sokak köpeklerine çare bulmasını istiyoruz." dedi.

"Köpek saldırıları artık had safhaya geldi"

Veysi Gök

Sokak köpeklerinin yolda geçen bayanlara ve çocuklara saldırmaya başladığını ifade eden esnaf Veysi Gök, "Çarşı Mahallesi esnafı olarak başıboş sokak köpeklerinden çok şikâyetçiyiz. Köpekler, bayanlara ve çocuklarına saldırıyor. Köpek saldırıları artık had safhaya geldiği için yetkililerin bir an önce bir önlem almaları talep ediyoruz. Bu konuda çok mustaribiz. Sabahları en az 15-20 tane köpek buralarda bulabilirsiniz. Akşamları da çok ses yapıyorlar. Burada oturan ev sakinleri çok rahatsız oluyor. Sokak hayvanların karşı değiliz ama bunların toplatılmasını ve iyi bir ortama bakılmasını istiyoruz. Çoğu zaman bayanları köpeklerin saldırılarından kurtarıyoruz. Yetkililerin bu konuya duyarlı olmalarını ve çözüm bulmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Sokak köpekleri yüzünden müşteriler bu semte gelemiyor"

Nazmi Ortaç

Sokak köpekleri yüzünden esnafın iş yapamaz hale gediği belirten esnaf Nazmi Ortaç, "Sokak köpekleri özellikle bizim bu semt için ciddi anlamda sorun olmaya başladı. İş yerini açmak isteyen esnaf ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Öyle olmuş ki sokak köpekleri yüzünden müşteriler bu semte gelemiyor. Sokak köpeklerini bir şekilde çarşı merkezinden alıp barınaklara almalarını istiyoruz. Sokak ortalarında ve kaldırımların üstünde kalan köpekler gelen giden araçlara saldırıyorlar. Bu da esnaf için ciddi bir sıkıntıdır. Bu civarda oturan komşularız ise köpeklerin onları sabahlara kadar uyutmadığını ve çocuklarının kapıya inemediğini söylüyorlar. Batman Belediyesi ve Valiliğinin bu konuya çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler