HÜDA PAR İpekyolu 4. Olağan Kongresi gerçekleştirildi

HÜDA PAR İpekyolu ilçe teşkilatı 4. Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Tek listeyle girilen seçimde yeni Başkan Bedri Bor oldu.

Ekleme: 31.07.2023 16:45:06 / Güncelleme: 31.07.2023 16:52:07 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı ilçe kongrelerine başladı. Bu kapsamda İpekyolu 4'üncü Olağan Kongresi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Edremit Uygulama Oteli'nde düzenlenen kongreye; HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da katıldı.

Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan kongrede kürsüye gelen mevcut İlçe Başkanı Yavuz Oktuay, şimdiye kadar gururla taşıdıkları görev bayrağını yeni seçilen ekibin daha ileriye taşıyacaklarından emin olduğunu söyledi.

Oktuay, yeni Başkan Bedri Bor ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.

"İlçemizin sorunlarının çözüme kavuşturulması için gerekli çabayı göstereceğiz"

HÜDA PAR İpekyolu İlçe Başkanı Bedri Bor

İbra oylamalarının ardından söz alarak kürsüye gelen Bedri Bor, "HÜDAPAR olarak diyoruz ki yetkililer etkili değil ise etkililere yetki verilmesi gerektiğini düşünüyoruz, bunun da siz aziz milletimizin iradesiyle olacağına inanıyoruz. Evet, yıllarca bu millet inancına, kültürüne, gelenek ve göreneklerine, yaradılış gayesine yabancılaştırılmaya çalışıldı. Bu toplumu ifsada, tefrikaya ve tahribatta uğratmak için birileri nasıl şeytani hile ve desiselerle bozmaya çalıştıysa evet bizim de bugün bu aziz milleti yaradılış gayesine, amacına dönmesi için ıslah ve inşa hareketi gayreti ve çabası içerisinde olmalıyız. Evet, biz HÜDA PAR olarak Müslümanların idareye ve yönetmeye daha layık olduğunu düşünüyoruz. Boşanmalar, intiharlar, uyuşturucu kullanımı ve satışları, kumar, tefecilik, sosyal medya gibi yığınla sorunlar, mütedeyyin halkımızın, gençlerimizin, kızlarımızın ve çocuklarımızın sosyal hayatını öyle bir tahrip etmiş ki, yöneticilerin bu hususta ciddi bir önlem aldığı söylenemez. İlçemizdeki eğitim, trafik, ulaşım, toplu taşıma, barınma, çevre gibi temel sorunlar ise hala çözüm beklemektedir. Talip olduğumuz HÜDA PAR İpekyolu İlçe Başkanlığı görevine yetki verildiği takdirde ilçemizin bu sorunlarını giderilmesi ve çözüme kavuşturulması için gerekli çaba ve gayreti göstereceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

"10 yıldır verdiğimiz emek, çektiğimiz çile meyvesini vermeye başladı"

HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı

Kongrede hem Kürtçe hem de Türkçe bir konuşma yapan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, "Allah'a hamdolsun artık hür davamız artık Milletin Meclisi'nde de temsil ediliyor. Artık hür davanın sesi bütün Türkiye'yi hatta inşallah bütün dünyayı kapsayacak şekilde yankılanacak. 10 yıldır verdiğimiz emek, çektiğimiz çile, döktüğümüz alın teri yavaş yavaş meyvesini vermeye başladı. 2023 seçimleriyle 4 milletvekili olarak yerimizi aldık ama Allah'ın izniyle önümüzdeki seçimlerde çok daha fazla milletvekilini Milletin Meclis'inde göreceğiz inşallah. Cumhur ittifakının bileşenleri olan ittifak ortağı partilerimizle bir seçim süreci atlattık. 70 yıl önce millet tarafından kırmızı kart gösterilip iktidardan kovulan zihniyet 70 yıl aradan sonra ilk defa bir iktidar hülyasına kapıldı. HÜDA PAR'ın ittifaka girmesiyle o pembe rüyalarından onları uyandırdık. Onları uyandırdığımız için bize kinle, nefretle ve düşmanlıkla karşılık verdiler. Hür davanın aziz fertlerini bu aziz milletin gözünde karalamaya çalıştılar. Olmadık iftiralarla insanları bize karşı kışkırttılar. Seçim sürecinde onlara gerekli cevabı verdik, milletimiz de sandıkta onlara gereken cevabı verdi. Sandık onlar için sonun başlangıcı oldu." diye konuştu.

"Faize dayalı kapitalist modeli terk etmedikçe kalıcı refaha ulaşamayız"

Mevcut ekonomik sorunlara değinen Ramanlı, "Sıkıntılar çektiğimiz, zamlarla boğuştuğumuz, yoksulun adeta belini kıran vergi düzenlemeleriyle kara kara düşündüğümüz bugünlerde ekonomik sorunlarımızın temel kaynağının ne olduğunu gelin açıkça birbirimize itiraf edelim. Faize dayalı kapitalist ekonomi modelini terk etmedikçe kalıcı bir refaha ulaşmamız mümkün değildir. Kapitalistler bizim refahımızı istemezler. Üç almadıkça bize biri asla layık görmezler. On yıllardır bu sistemle yönetiliyoruz, dünyanın pek çok ülkesi bu sisteme tabii. Ama bu sistem faize dayalı bir sistem, bu sitem harama dayalı bir sistem, bu sistem anormal bir sistem. Bu sisteme çomak sokmak yetmiyor. Bu işin faturası ülkeye kesildiği kadar daha çok yoksula, garibana ve dar gelirliye çıkıyor. Biz diyoruz ki eğri yolda doğru yürünmez, doğru yolda da eğri yürünmez. Gelin bu faize dayalı ekonomik modelden bir sıyrılalım. Denk bütçeyi getirelim. Peki, nasıl getirelim? İşte, bütün sorunlarımızın kaynağı olan mevcut anayasada bunu bir kural haline getirelim. Hiçbir hükümet, gelirinden fazla harcama yapamasın. Anayasa bunu taahhüt altına alsın. Vergi oranlarıyla hükümetlerin gelişigüzel oynamasına da anayasal bir engel koyalım." ifadelerini kullandı.

"Yeni anayasada inanç hürriyetini güvence altına alalım"

Mevcut anayasanın Müslümanca yaşamaya engel olduğunu vurgulayan Milletvekili Serkan Ramanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Müslümanca yaşamanın önünde kamunun hiçbir baskısının, engelinin olmaması gerektiğini söylüyoruz. Bunun yolu yine yeni anayasadan geçiyor. Mevcut anayasa 20-25 yıl önce Müslümanların adeta nefesini kesmedi mi? Ne Kur'an kurslarını açabiliyorduk ne kızlarımızı başörtüsüyle okula gönderebiliyorduk. Ne de kamuda dindar insanlarımızı kullanma fırsatı bulabiliyorduk. Müslümanlar adeta kamudan silindi. Geçici bazı fiili uygulamalarla önüne geçtik ama Allah muhafaza yarın kötü niyetli bir iktidar başa geldiğinde bunları tekrar yaşamayacağımızın garantisi var mı? O halde inanç hürriyetinin, çalışma hürriyetinin ve ibadet hürriyetinin garanti altına alınması için gelin anayasada inanç hürriyetini güvence altına alalım."

Kongrede Şehit Sacit Pişgin de unutulmadı. Kongre salonuna Şehidin fotoğrafı asılarak yâd edildi.

Tek liste halinde girilen seçimlerde İlçe Başkanlığı'na tüm delegelerin oyunu alan Bedri Bor seçildi. (İLKHA)

İlgili Galeriler