İTTİHADUL ULEMA alimleri: Ekmeksiz, susuz yaşayabiliriz ama Kur'an'sız yaşayamayız

Avrupa ülkelerinde Kur'an-a yönelik saldırıları sert bir dille lanetleyen İTTİHADUL ULEMA'ya bağlı alimler, "Ekmeksiz, susuz yaşayabiliriz ama Kur'an'sız yaşayamayız" dedi.

Ekleme: 31.07.2023 15:30:07 / Güncelleme: 31.07.2023 15:31:21 / Röportaj / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından dün Diyarbakır'da düzenlenen "Kur'an-a saygı" mitingine katılan İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik ve İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer, Kur'an-a yönelik artan saldırılar hakkında İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Kur'an'ın Allah tarafından gönderilen hidayet rehberi olduğuna işaret eden İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Mehmet Şenlik, Kur'an'ın Müslümanların hayat kitabı, programı olduğunu söyledi.

Molla Mehmet Şenlik

"Kim O'na sımsıkı bağlanırsa o dosdoğru yolda ilerleyecek"

İnsanların ancak Kur'an ile Rablerine bağlanabildiğini ifade eden Şenlik, "Kim O'na sımsıkı bağlanırsa o dosdoğru yolda ilerlemeye devam edecek. Kim de O'ndan koparsa sapıklığa düşecek. Bu bağlamda Müslümanların Kur'an-a olan bağlılığı iman, Rabbini tanıma noktasında en nihai noktadır." dedi.

"Avrupa Kur'an ile Müslümanlar arasına bariyer koymaya çalışıyor"

İnsanların Kur'an sayesinde Rabbini tanıyabildiğini vurgulayan Şenlik, "Kur'an olmazsa biz yolumuzu düzeltemeyiz. Ancak biz Kur'an ile ayakta durabiliriz. Ancak Kur'an ile hayatımızı düzeltebiliriz. Bunu anlayan Avrupa kafirleri, Kur'an ile Müslümanlar arasına bariyer koymaya çalışıyor. Müslümanları Kur'an'dan koparmak için çok oyunlar oynadılar, oynuyorlar ve oynayacaklar." diye konuştu.

"Kur'an sahipsiz değildir"

Müslümanların Kur'an-a sımsıkı sarılması gerektiğinin altını çizen Şenlik, şöyle devam etti:

"Kur'an-ı yaşayalım, anlayalım. Kur'an-ı anlamak için kendimizi ortaya koyalım. Kur'an-a uzanan ellere bir ders verelim. Kur'an sahipsiz değildir. Kur'an müminlerin gönlünde yaşamaktadır. Siz ne ederseniz edin onları bundan soğutamazsınız. Kur'an-ı onların gönlünden alamazsınız. Çünkü Allah O'nu korumuştur. Ekmeksiz, susuz yaşayabiliriz ama Kur'an'sız yaşayamayız. Kafirler bunu iyi anlasınlar ve akıllarından hiçbir zaman çıkarmasınlar."

Molla Muhammed Özer

"Eğer yöneticiler harekete geçerse Batı geri adım atar"

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Molla Muhammed Özer ise halkı Müslüman olan ülkelerin yöneticilerinden Kur'an saldırılarına karşı adım atmaya çağırdı.

Özer, "Türkiye ve dünya ülkelerinde Müslümanlar mutlaka Kur'an için dışarda, ayakta olmalıdır ki kendi yöneticilerini harekete geçirsinler. Eğer yöneticiler harekete geçerse elbette Batı geri adım atar. Halk bu konuda kendi üzerine düşeni yapıyor. Bundan sonraki aşamada ise Müslüman yöneticilere iş düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Diplomatik, ekonomik ve siyasi ilişkiler kesilebilmelidir"

Konuşmasının devamında Özer, şunları söyledi:

"Halkı Müslüman olan ülkelerin liderleri, Kur'an-a saldırıların yapıldığı Avrupa ülkelerine geri adım attıracak adımlar atmalıdır. Bu konuda diplomatik, ekonomik ve siyasi ilişkiler kesilebilmelidir. Bu yapılmadığı müddetçe Batı, aklını başına almaz. Müslüman liderlere çağrım, bu konuda ivedilikle adım atmalarıdır. Eğer Kur'an-a saldırılar devam ederse tüm ilişkilerin kesilebileceği mesajını Batı'ya vermelidirler." (İLKHA)