İhvan-ı Müslimin yetkilisi: BM ve Avrupa'yı bu suçlarla ilgili daha caydırıcı yasalar çıkarmaya çağırıyoruz

İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mühendis Üsame Süleyman, Diyarbakır'daki Kur'an'a Saygı Mitingine gönderdiği mesajda, BM ve Avrupa'yı bu suçlarla ilgili daha caydırıcı yasalar çıkarmaya çağırdıklarını belirterek, "Devletleri ve hükümetleri, nefret söylemini destekleyen devletlere baskı yapmak için diplomatik ve hukuki yolları kullanmaya çağırıyoruz." dedi.

Ekleme: 31.07.2023 01:25:04 / Güncelleme: 31.07.2023 07:13:07 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Mitinge,  İhvan-ı Müslimin yetkililerinden Mühendis Üsame Süleyma da videolu bir mesaj gönderdi.

Mesajına Besmele ve hamd ile başlayan Üsame Süleyman, katılımcıları selamladı.

Üsame Süleyman, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla, hamd Allah’a, salat ve selam Allah’ın elçisi Hazreti Muhammed'e ailesine, ashabına ve ona tabi olanlarların üzerine olsun

Ey kıymetli topluluk… Ey Kutsal Kur’an’ın dokunulmazlığının ihlal edilmesine öfkenizi ilan etmek için meydana çıkanlar. İhvan-ı Müslimin cemaati olarak sizin şerefli duruşunuzu ve haklı öfkenizi selamlıyoruz. Öfkenizin hak bir öfke olduğunu teyit ediyor ve Allah'ın dinine yardım etmek için tarafınızı ortaya koyuşunuzu selamlıyoruz.

İhvan-ı Müslimin cemaati olarak, Kur’an-ı Kerim’in insanlığa hitap eden Allah’ın kelamı olduğunu yeniden teyit ediyoruz. Bulanımda olup kaybolmuş olan insanlığın, Kuran'ın hidayet ışığından faydalanmak için ona koşması gerektiğini söylüyoruz. İnanç özgürlüğü konusu İslam’ın benimsediği ve temelinde kabul ettiği bir meseledir. Allah Teala’nın dediği gibi: "Dinde zorlama yoktur. Artık doğrulukla eğrilik birbirinden ayrılmıştır." "Sizin dininiz size, benim dinim bana".

İhvan-ı Müslimin cemaati olarak, Kur’an’a yönelik olan bu çirkin davranışları sergileyenler iki şeyden ötürü bunu yapıyor olabilirler. Bunu yapanlar ya bu kitabın mucizesine ve sırlarına karşı cahillerdir. O kitap, "Ona önünden de ardından da bâtıl gelemez. O, hikmet sahibi, çok övülen Allah'tan indirilmiştir." Ya da kıskançlık ve hasetten, Rabbinizin size hayır bahşetmesine tahammül edemedikleri içindir. Allah Teala’nın dediği gibi: "De ki: O, inananlar için doğru yolu gösteren bir kılavuzdur ve şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve Kur'an onlara kapalıdır."

İnsanların İslam’a karşı cahilliklerinin tedavisi, insanlara irşad etmek ve Allah’a davet etmektir. Dininizin ve kitabınızın büyüklüğü hakkında konuşun anlatın. Ancak haset, kıskançlık ve düşmanlık edenlere gelince, bu alçakça eylemleri durdurmaya zorlamak için onlara siyasi baskı kurup , ekonomik alanda boykot etmelisiniz.

Ey saygıdeğer katılımcılar, Ey Müslümanlar…

Kutsallarımıza saldırı, bizim izzeti nefsimizin ve cesaretimizin bir sınavıdır. Aynı zamanda dinimize bağlılığımızın da bir sınavıdır. Öyleyse Kur’an’ımızı, Peygamberimizi ve tüm kutsallarımızı cesaretle savunalım.

Ve Kutsallarımıza yönelik yönelik bu saldırıları, Kur’an’ı, mucizelerini ve sırlarını  tanıtmak için bir vesile kılalım. Allah Teâla şöyle buyurdu: “Eğer biz, bu Kur’an’ı bir dağa indirseydik, elbette sen onu Allah korkusundan başını eğerek parça parça olmuş görürdün. İşte biz bu misalleri insanlara düşünsünler diye veririz.”

Son olarak, devletleri ve hükümetleri, nefret söylemini destekleyen devletlere baskı yapmak için diplomatik ve hukuki yolları kullanmaya çağırıyoruz.

Ki ifade özgürlüğü ile başkalarının inançlarına saldırma özgürlüğü arasında ayrım yapabilsinler.

Ayrıca Birleşmiş Milletler’i ve Avrupa Parlamentosu’nu bu suçlarla ilgili daha caydırıcı yasalar çıkarmaya çağırıyoruz.

Bu şekilde toplumlarda barış ve güvenlik korunmuş olsun.

Ayrıca İnsan haklarının korunma hakkını uygulamak, ayrımcılıkla mücadele etmek ve dinlere saygıyı pekiştirmek için bunu yapmaya zorlamalıyız.

Allah'ın rızası amacımızdır… Ve peygamber efendimiz örneğimizdir…

Kur’an anayasamızdır…

Allah en büyüktür ve hamd Allah’adır, Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun." (İLKHA)