Mehmet Göktaş Hoca: İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapmanın bir bedeli olmalıdır

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, Diyarbakır'daki Kur'an'a Saygı Mitinginde yaptığı konuşmada, "İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapmanın da bir bedeli olmalıdır. Ankara'dan, ticaret erbabından herkes gücü neye yetiyorsa hadlerini bildirmelidir." dedi.

Ekleme: 30.07.2023 20:09:14 / Güncelleme: 30.07.2023 20:10:49 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları telin etmek amacıyla Diyarbakır'da İstasyon Meydanında Kur'an'a Saygı Mitingi düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden de halkın yoğun katılım gösterdiği mitinge HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği mitingde, İslam düşmanları aleyhine pankartlar açıldı. Miting meydanına  geçtiğimiz günlerde Adana'da namaz üzerinde şehit edilen HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in posteri asıldı.

"Kur'an sevdalıları diye bu ayağa kalkışımız tarihte bir dönüm noktası olacaktır"

Mitingde bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş Hoca, besmele ve hamdüsenaların ardından kalabalığa hitaben, "Ey Kur'an sevdalıları kardeşim, önce peygamber sevdalıları idiniz. Bu sevgiyle bu meydanla, bu İstasyon Meydanı  bir peygamber sevdalısı mahşeri ayağa kaldırdı. Ve devam ediyor. Peygamber sevdalıları ortaya çıktığı günden itibaren Türkiye'de tarih yazılmaya başladı. Şimdi de Kur'an sevdalısı olarak ortaya çıkıyoruz. Tarih yazıyorsunuz. Bu kalabalık hiçbir kalabalığa benzemiyor. Kur'an sevdalıları diye bu ayağa kalkışımız tarihte bir dönüm noktası olacaktır." dedi.

"Ey Avrupa, Kur'an'ı susturamayacaksın"

Kur'an'a saldırıların, kafirlerin geçmişten bu yana uyguladıkları bir yol olduğuna işaret eden Göktaş, "Kur'an'ın hemen indiği zaman da kafirler demişti ki, 'Ve kafir olanlar, dediler ki: Şu Kur'an'ı dinlemeyin ve okunurken gürültü edin, bağırıp çağırın da onun sesini bastırın" (Fussilet 26) Evet, Ebu Cehiller, Ebu Lehebler çare olarak bunu düşündüler. Çünkü Kur'an'ı dinleyen teslim oluyordu. Bir çare de buydu onlara göre: Susturmak, sesini bastırmak ama galip gelemediler. Bugün Kur'an'ı yakanlar, susturmaya çalışanlar da asla galip gelemeyecektir. Özellikle iyi dikkat ediniz Ey Avrupa Kur'an sana gelmiştir, Hazreti Muhammed sana gelmiştir. Ey ehli kitap, 'size resulüm geldi, resulümüzü gönderdik' diyor. Allah'ın bu hitabı ulaşmıştır daha iyi ulaşacaktır. Ey Avrupa, Kur'an'ı susturamayacaksın, önüne geçemeyeceksin, Kur'an'dan kaçamayacaksın, Kur'an her zaman yanı başınızda olacaktır. Bu Resul ve Kur'an dünyanın her tarafına varmıştır, varmaya devam edecektir." diye konuştu.

"Avrupa ülkeleri ile bütün ciddi ilişkilerin kesilmesini biz bekliyoruz"

Göktaş Hoca şöyle devam etti:

"Sadece o yaktıkları Kur'an değil; o Kur'an'ı yüreğinde taşıyan yiğitler, o Kur'an'ın edebiyle edeplenen kızlarımız, gelinlerimiz Avrupa'nın her yerinde var olacaktır. Onun için sapkınlar rahat edemeyecektir.

Allah-u Teala kendi kitabından bahsederken hem de ehli kitaba hitap ederken 'İyi biliniz ki size Allah'ın kitabı, nuru gelmiştir.' Onun için Allah'ın nurundan yarasalar gocunur. Ama fayda etmeyecektir. Allah'ın nuru sadece bu coğrafyada değil her yerde Allah nurunu tamamlayacak. Şu kalabalıktan daha kalabalık Moskova'da bayram namazları kılınıyor.

Peki Kur'an'a saldırılara biz niye buradan karşı çıkıyoruz. Sadece bireyler olsa belki bir şey demeyiz. Yine teslim olurlar Allah'ın izniyle, bir gün düşmanlık yapar ertesi gün teslim olur. Ama işin içinde Avrupa devletleri, yönetimleri giriyor. Onun için Müslüman fertler olarak görevimizi yapıyoruz.

Ama İslam ülkelerinin yöneticileri de görevlerini yapsınlar. Bu millet Kur'an için yaşıyor. Peygamberi için yaşıyor. O peygamber ki mallarından, canlarından daha kıymetlidir. Kur'an da öyle.

Eğer bu milletin yanında Kur'an'ın, İslam'ın peygamberin bir değeri varsa ey bu milletten yetki alanlar! Mukaddesatlara düşmanlık yapanlara tavır koymanızı istiyoruz. Ne zaman ki Kur'an'a, İslam'a saygı duymaya başladılar o zamana kadar bu Avrupa ülkeleri ile bütün ciddi ilişkilerin kesilmesini biz bekliyoruz. Bunun takipçisiyiz."

"İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapmanın da bir bedeli olmalıdır"

İslam'ın en azgın düşmanlığını yapan ülkelerin, Kur'an'ın önüne geçilemeyeceğini ve Allah'ın nurunu söndüremeyeceğini bilmesi gerektiğini kaydeden Göktaş Hoca, "Ama İslam'a ve Müslümanlara düşmanlık yapmanın da bir bedeli olmalıdır. Bedeli ödettirmelidir. İslam'a, Kur'an'a havlayan kim varsa bunlara haddi bildirilmeli. Yegane beklentimiz budur. Ankara'dan, ticaret erbabından herkes gücü neye yetiyorsa hadlerini bildirmelidir. Biz Kur'an sevdalıları olarak sevdamızı ispat ettik. Ama bundan sonra peşini bırakmayalım. Onlar da rahat etmesin, yöneticiler Avrupa'ya desin ki, bize yetki veren insanlar bizden bunun istiyor. Şu anlamda biz üzülmüyoruz. Kitabımıza düşmanlık edenler yarasalardır. Kitabımız Allah'ın nurudur. Peygamberimiz Allah'ın nurudur. Allah, 'Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah'ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.' buyuruyor." şeklinde konuştu.

Göktaş Hoca, "Onun için bu nur sadece İslam ülkelerine değil bu nuru Avrupa'ya, Amerika'ya ve diğer ülkelere taşımak bizim görevimizdir. Çünkü bütün insanların üzerine şahit olarak bir de bizi gönderdi, ümmeti peygamberin yerine vekil kıldı. Kur'an kıyamete kadar bakidir. İnsanların gönlünde bakidir. Kur'an raflarda asılı olmamalı, müminlerin kalplerinde tekrar etmeli." diye ekledi.

Göktaş Hoca, konuşmasının sonunda, kalabalıkla birlikte Fatiha ve İhlas surelerini okuyup şu çağrıda bulundu: "Ey sapkın Avrupa, İsa Allah'ın oğludur diyen Avrupa sana sure gönderiyoruz. Bu gavurlar Kur'an'ı niye yakıyorlar diyen kardeşlerim, gidip Kur'an'ın içini açıp bir okusunlar."

Göktaş Hoca'nın konuşmasının ardından miting, Molla Remzi Uçar Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA)

İlgili Galeriler