Hırsızlık mağduru esnaftan hırsızın yakalanmamasına tepki

Bingöl Merkez Simani Mahallesinde esnaflık yapan Ahmet Kuyuldar, dükkânına giren hırsınız mobese görüntüsünün olmasına rağmen yakalanmamasına tepki gösterdi.

Ekleme: 29.07.2023 19:30:05 / Güncelleme: 29.07.2023 19:33:31 / Güncel / Bingöl Haberleri
Destek için 

Bingöl Merkez Simani Mahallesinde 9 Temmuz 2023’te bir mahalle bakkalında meydana gelen hırsızlık vakasında şikâyet üzerine kendisine izletilen mobese kayıtlarında hırsızı teşhis etmesine rağmen emniyetten bir sonuç çıkmaması esnaf Ahmet Kuyuldar’ın tepkisine neden oldu.

Kuyuldar, dükkânını çatı kısmından içeri giren hırsının, kendisini 25 bin lira zarara uğrattığını söyleyerek hırsızın teşhisi ve dükkâna eli boş girip poşetlerle çıktığı görüntüsünün olmasına rağmen ve kendisini teşhis etmesine rağmen emniyetten herhangi bir adım atılmadığını savundu.

Konuyla ilgili emniyetten kendisine verilen cevapta, hırsız için takip sürecinin başladığını söylediklerini ifade eden Kuyuldar, hırsızın işyerinde bulunan kamera ve bölgedeki mobese görüntüsünde olmasına rağmen yakalanmamasının mümkün olmadığını dile getirdi.

Kuyuldar konunun takipçisi olacağını gerekirse üst mercilere şikâyette bulunacağını söyledi.

Hırsızlık mağduru esnaf Ahmet Kuyuldar, İLKHA mikrofonları aracılığı ile sesini duyurmaya çalışıyor.

“Hırsız bana 25 bin lira zarar verdi”

Ahmet Kuyuldar, “9 Temmuz sabahı dükkânımı açtım baktımki dolabın üzeri toprak dolu. Ekmekçi gelmişti ve ona dükkânıma hırsız geldiğini söyledim. Baktımki çatıdan girmiş. Dükkândır, her bir kalemden bir parça çalınsa büyük bir zarar meydana gelir. Hırsız yaklaşık 25 bin lira zarar verdi. Ben de polis ekiplerini aradım ve 4 ekiple polisler dükkânıma geldiler. Çatıyı gösterdim, parmak izi falan aldılar, kayıt ve tutanak tuttular. Beni karakola çağırdılar ve mobese sisteminden hırszılık anını seyrettik. Hırsızı gösterdiler bana bunları tanıyor musun dediler, dedim tanıyorum. Bana yarın sabah 10’da sizi çağırıp yüzleştireceğiz dediler. Ancak çağırmadılar. “ dedi.

“Olaya sahip çıkılmazsa şikâyetimi meclise taşırım dedim”

Kuyuldar, “Sonra ben 4-5 defa karakolu aradım, bana takipteyiz dediler. Ben de tekrar karakola gidip komisere, sahip çıkmazsanız sizi de savcılığa şikâyet ederim ve meclise kadar giderim dedim. Hiç kimse ilgilenmiyor. Komisere dedim madem böyle ise ben de çalışmayayım bir saatliğine gece uykumu bozup gidip hırsızlık yapıp ömür boyu oturup yiyeyim. Hangi çağdayız biz. Dünyayı gezin böyle bir adaletsizlik göremezsiniz.” ifadelerini kullandı.

“Hırsızın yakalanmamasını kabul etmiyorum, sonuna kadar şikayetçiyim”

Kuyuldar, para kazanmanın zor olduğuna vurgu yaparak, “Bu mal ne zor şartlarda kazanılıyor biliyorlar mı? Dükkân yapmışım çatıyı söküp girmişler. Ne yapabilirim. Böyle adalet mi olur? Polisi çağırıyoruz geliyorlar takipteyiz diyorlar bir şey ortada yok. Bildiğim kadarıyla mobeseden yazılan cezalar kaybolmuyor 2 yıl geçse de sahibini buluyor. Bu konuda şikâyetçiyim. Bir önlem alsınlar. Yoksa herkes kendi işini kendi görsün. Ben de artık çalışmayacağım. Günde beş vakit ezan okuyoruz ama Müslümanlık nerede? Önlem alsınlar. Emniyete dedim mobesedeki görüntüleri bana verin ben şahsı yakalarım ama vermediler, bir sonuç da yok. Bana sürekli takipteyiz diyorlar. 9 Temmuzda olan olay hala aydınlatılmadı. Emniyete dedim ne için geldiniz dükkânıma, 4 tane ekip neden geldiniz? Beni görmeye mi geldiniz? Komisere dedim, emniyetin ve hükümetin anlamı ve kuralı nedir? O zaman bana gelmeyin dedim. Mobesede görünen şahsı bana verin siz evinizde oturun dedim. Kimse bir şey yapmıyor. Devlet var ama kanun yok. Kimse işini yapmıyor. Özellikle emniyet kurumu işini yapmıyor. Bu duruma karşıyım ve sonuna kadar şikayetçiyim.” ifadelerinde bulundu.

Kuyuldar, “Hırsızlar yakalanmadığı zaman bu durumlar devam eder, herkes mağdur olur ve zarar görür. Buna karşıyım, bir an önce bu hırsızlıkların önünün alınmasını rica ederim. Hırsızlık yapan gençlere de yazık. Bu tip durumlara teşvik ediliyor. Gençlere karşı önlem alınmasını rica ederim.” şeklinde konuştu. (İLKHA)