İslam aleminin bir planı olmalı!

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin el-Karadaği, Batı'daki İslamofobiyle mücadele etmek ve İslami değerlere hakaret edilmesinin tekrarlanmasını önlemek için 'etkili proaktif araçların' harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Ekleme: 28.07.2023 19:41:13 / Güncelleme: 28.07.2023 21:27:07 / Dünya
Destek için 

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Karadaği, Batı ülkelerinde İslami kutsal değerlere yönelik tekrarlanan saldırılarla ilgili basına konuştu.

Batı'da İslam düşmanlığı ve İslamofobi olgusunun yükselişte olduğunu vurgulayan Karadaği, Batı'nın Müslümanları zayıflatmak ve işlerine karışmak için "kaos yarattığını" ifade etti.

İslamofobi yükselişte

İslam'a karşı nefretin artmasında ve İslam'ın imajının zedelenmesinde bu istihbaratların rolü olduğunu vurgulayan Karadaği, "İstihbarat örgütleri, maalesef Müslümanların eliyle İslam imajını çarpıtmayı fiilen başardıktan sonra dindeki hoşgörüyü başka bir çehreye çevirme çabası içinde." dedi.

Karadaği, Avrupa'da ve ABD'de aşırı sağın yanı sıra Batı'daki pek çok kişinin sorunları çözmek bir yana İslam korkusunu körüklediğini söyleyerek şunları kaydetti:

"Danimarka'dan sonra Fransa'da Allah Resulü'ne hakaret eden karikatürlerle başladılar. Ardından defalarca Kuran-ı Kerim yakmaya devam ettiler. DEAŞ benzeri örgütlerle İslam'ı çarpıtmaya başladıkları gibi şimdi de Iraklı Silwan Momika örneğinde olduğu gibi Arap ülkelerine mensup kişiler eliyle bu suçları işliyorlar.

Batı, yıkıcı kaos yaratmak istiyor ve buna 'yaratıcı kaos' adını veriyor. İş fırsatları oluşturarak Müslümanların işlerine müdahale ediyor ve onları zayıflatmayı hedefliyor."

"Kutsalları korumak için İslam aleminin bir planı olmalı"

Yaygın bir şekilde yapılan kınamalara rağmen İslami kutsallara karşı suçların tekrarlandığını vurgulayan Karadaği, bunu da "İslam aleminin bir planı olmamasına" bağladı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri, "Eldeki tüm araçlarla özellikle rehberlik, eğitim, medya ve araştırmalar yapmak gibi yumuşak yöntemlerle İslami kutsalları korumak için bir plan geliştirmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İslam ülkelerinin kendi başlarına bu çalışmayı başlatmamaları halinde İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Müslümanların kutsallarına yönelik saldırıların önüne geçmek için bir strateji geliştirmesinin kaçınılmazlığına dikkati çeken Karadaği, "Dünya Müslüman Alimler Birliği kendi çapında bu alanda çeşitli seminerler düzenledi. Kınamaların ötesinde artık atmamız gereken pratik adımları ele aldığımız bir uluslararası platformumuz da var." diye konuştu.

Etiketler: