Kur’an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırılara tepki

Başta İsveç olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması olaylarına karşı Türkiye'nin dört bir yanından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Ekleme: 28.07.2023 16:50:05 / Güncelleme: 28.07.2023 16:51:32 / Röportaj / Ankara Haberleri
Destek için 

Başkent Ankara'da vatandaşlar, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa sert tepki göstererek Türkiye'yi bu süreçte İsveç'in NATO üyesi olmaması için üzerine düşen görevi yapmaya davet etti.

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına gösterilen tepkiler devam ediyor. İslam beldelerinin idarecilerine seslenen Başkentliler, caydırıcı tepkilerin ortaya konulmasını istiyor.

Bu çirkin saldırılara karşı Müslümanları İsveç ürünlerini boykot etmeye davet eden Ankaralılar, yapılan küstahlığın karşılıksız kalmaması gerektiğini vurguladılar.

"Müslüman terbiyesi hiçbir kutsala bu şekilde davranmaz"

Süleyman Altıntaş

Kur'an-ı Kerim'in evrensel bir kitap olduğunu dile getiren Süleyman Altıntaş, "Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim diğer kitapları da bünyesinde toplayan, hiçbir şeye hakareti hoş bulmayan bir içeriğe de sahiptir. Müslüman terbiyesi hiçbir kutsala bu şekilde davranmaz. Çünkü Kur'an-ı Kerim'de de 'Dinde zorlama yoktur.' ayetinde olduğu gibi bu bir gönül işidir. Gönül işi olduğu gibi de insanların isteyerek ve bilerek aklıyla teslim olmasını isteyen bir kitaptır. Bu olayın İslam dünyasına karşı bir kışkırtma olduğunu da düşünüyorum. Müslümanlar uyanık olmalı. Allah'ın kitabına birilerinin hakaret etmesi O'ndan hiçbir şey eksiltmez. Aklımızı ve imanımızı kullanmak gerekir." dedi.

İsveç'in Kur'an-ı Kerim'e karşı yaptığı saygısızlığa karşı Türkiye'nin sert bir şekilde tavrını göstermesi gerektiğini söyleyen Altıntaş, devamında şunları aktardı:

"Türkiye'nin elindeki imkânı kullanması gerekir. Batılıların haçlı kompleksi devam ediyor. Tabi batılılar arasında da bu türlü hakaretleri his bulmayan insanlar da vardır. Onları bunun dışında bırakmak gerekir. Tavrımızı net bir şekilde ortaya koymalıyız."

"Biz Müslümanlar olarak yeteri kadar tepki göstermiyoruz"

Eren Niyazi Çeliker

İsveç'te yaşanan olayları sert bir dille eleştiren Eren Niyazi Çeliker, kınamaların yetersiz olduğunu aktardı.

Çeliker, "Irak'taki Müslümanlar direk konsolosluğa saldırdılar. Konsoloslukta olan İsveçliler kendi ülkelerine dönmek zorunda kaldılar diye biliyorum. Biz Müslümanlar olarak yeteri kadar tepki göstermiyoruz. Biz şehadeti arzulayarak yaşıyoruz. Bize bu canı verirken de alırken de Allah'a teşekkür etmek istiyoruz. Dengeler politikalar benim hiç umurumda değil." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar olarak onlara karşı tepki göstermek gerekir"

Nahit Güzelküçük

Devlet büyüklerinin tepki gösterdiğini belirten Nahit Güzelküçük, ise şunları söyledi:

"İsveç'in NATO üyeliğinin çıkar meselesi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Türkiye kabul edecektir. Müslümanlar olarak onlara karşı tepki göstermek gerekir."

"Kur'an-ı Kerim'in yakılması bu dünyada Müslümanlara yapılan en büyük hakarettir"

Yaşar Sarı

Kur'an-ı Kerim'e kimsenin el uzatamayacağının altını çizen Yaşar Sarı, "El uzatanlar da Allah tarafından cezalandırılacaktır. Allah inşallah öbür dünyada onlara bunun hesabını soracaktır. Kur'an-ı Kerim'in yakılması bu dünya da Müslümanlara yapılan en büyük hakarettir. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda çok dikkatlidir. İsveç'in NATO üyeliği meclisten geçecek diye tahmin ediyorum. Ama geçmesini tavsiye etmiyorum. Ne zaman bizim dediklerimize uyarlar da o zaman kabul görür. Nasıl ki bizi Avrupa Birliğine almıyorlarsa biz de bu tepkiyi onlara göstermemiz lazım." şeklinde konuştu.

"Kitabımıza el atanın elini kesmek gerekir"

Ahmet Yıldırım

Ülke olarak Kur'an-ı Kerim'le doğduklarını ve o şekilde öleceklerini söyleyen Ahmet Yıldırım, "Kitabımıza el atanın elini kesmek gerekir. Kitabımızı yakan nasıl yakıyorsa o yakanı da yakacaksın. Bizim her şeyimize el attılar şimdi de Kutsal kitabımıza el atıyorlar. Nasıl ki biz onların kutsallarına el uzatmıyor isek onların da bunu yapmaya hakkı yok. Bizim kitabımıza el atamazlar." dedi.

"Bu olayı içimize sindirmek mümkün değil"

Ahmet Sarı

Kur'an-ı Kerim'e yapılan hakaretlere herkesin tepkili olduğunu vurgulayan Ahmet Sarı, "Bu olayı içimize sindirmek mümkün değil. Tepkimizi nasıl göstermek lazım? İsveç'in Türkiye'de birtakım yatırımları var. Biz bunlara dur diyebiliyor muyuz veyahut ta tepki gösterebiliyor muyuz? Otomobil fabrikaları ve alışveriş merkezlerinde mağazaları var; bunlara karşı bir kampanya başlatarak ambargo koyup almasak. Zaten iş biter. Biz bunları yapmıyoruz ama sonrasında çıkıp feryat ediyoruz. İsveç derin devleti içerisinde NATO'ya girmemek isteyen bir ekol var. Amerika'nın da girsin diye baskısı var. Bunlara İsveç derin devleti içerde bu şekilde provokasyon yaparak, Türkiye'yi ve İslam dünyasını tahrik ederek, kararın hayır olarak çıkmasını istiyorlar. Bunu idrak edip buna göre hareket etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Satılmış Keleş

Müslümanların değerlerine karşı yapılan saldırıyı kınayan Satılmış Keleş, bu olayın Müslümanlara karşı yapılan büyük bir ayıp olduğunu söyledi. (İLKHA)

İlgili Galeriler