Kaza Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır? Kaza Namazına Nasıl Niyet Edilir? Kaza Namazı Ne Zaman Kılınır?

İslamın şartlarından biri olan namaz hicretten bir buçuk yıl önce Mi'rac gecesinde farz kılınmıştır. İnsanları günahlardan alıkoyan namaz için Peygamber Efendimiz(s.a.v.): "Namaz dinin direğidir" diyerek namazın önemine dikkat çekmiştir. Vaktinde kılınmayan namaz ise kaza edilir. PekiKaza Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır? Kaza Namazına Nasıl Niyet Edilir? Kaza Namazı Ne Zaman Kılınır? detaylar haberimizde...

Ekleme: 28.07.2023 15:55:10 / Güncelleme: 29.07.2023 10:22:45 / İslam
Destek için 

Müslümanlara günde 5 vakit farz olan namaz kılınamadığında kaza olarak kılınır. Peki Kaza Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır? Kaza Namazına Nasıl Niyet Edilir? Kaza Namazı Ne Zaman Kılınır? Detaylar haberimizde...

Sadece farz namazların kazası olurken kılınmayan namazlar kaza edilir ancak kaza namazı kılarkende dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Kaza Namazı Nasıl Kılınır?

Geçmiş namazların kazası kılmak için farzlarını kılmak gerekir. 5 vakit namazdan hangisi kaza edilecekse o vaktin farzının kılınması ve ona göre niyet edilmesi gerekmektedir. Kaza namazlarını kılmak için belirli bir gün veya zaman yoktur. Dileyen istediği zaman veya günde kaza namazını kılabilir. Kaza namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Kaza namazı ne zaman kılınır? Kaza namazı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Kaza namazı vaktinde kılınması gereken namazların kaçırılması durumunda kılınmaktadır. Namazı vaktinde kılamayan kişiler namazı kaza etmiş olur. Kaza namazı kılınışı günde 5 vakit kılınan namazlara göre farklıdır. Kaçırılan vakit namazdan hangisi kaza edilecekse o vaktin farzının kılınması ve ona göre niyet edilmesi gerekir.

Kaza Namazı Nasıl Kılınır ve Kaç Rekattır?

Namazlar Farz ve sünnet olmak üzere ikiye ayrılrken sadece farz namazların kazası kılınır.

Kaza namazı rekatları farz ile aynıdır.  Örneğin kılınacak kaza sabah namazı ise, yalnızca iki rekat farzı kılınır.

Sabah namazı kazasının 2 rekâtttır.
Öğle namazı kazasının 4 rekâttır.
İkindi namazı kazasının 4 rekâttır.
Akşam namazı kazasının 3 rekâttır.
Yatsı namazı kazasının 4 rekâttır.

Kaza namazı kılmak için belli bir zaman yoktur. Fakat genellikle vakit namazlarının sonrasında kılınması uygun bulunmaktadır. Buna göre öğlen namazını kılamayan bir kimse, ikindi namazı sonrasında öğlenin kazasını kılabilir. 

Kaza namazları, vakit namazlarının farzı gibi kılınmaktadır. Kılınma usulünde farklılık yoktur

Kaza Namazı Niyeti Nasıl Edilir?

Kaza namazı kılınırken, niyet önemlidir. Hangi namazın kazası kılınacaksa ona göre niyet edilir. Örneğin; 'Niyet ettim Allah rızası için kaçırdığım öğlen namazının kazasını kılmaya" gibi.
Bu niyet şekli hangi vakit namazının kazası kılınacaksa ona göre niyet edilmelidir.

Kaza Namazı Ne Zaman Kılınır?

Kaza namazı vaktinde kılınamayan namazlar için kılındığından dolayı sonrasında herhangi bir vakitte kılınabilir.